Austria dhe Greqia hapin kufijte per Italine

501
0

Paqe (turistike) gati e bërë midis Italisë dhe Greqisë. “Ministri Di Maio më njoftoi për të dhënat në Itali që ishin përmirësuar qartë – tha Ministri i Jashtëm Grek Dendias në një konferencë shtypi në Athinë me homologun italian.

Greqia do të tërheq nga e hëna tjetër, gradualisht deri në fund të muajit, të gjitha kufizimet ndaj Italisë. Unë shpreh ndjenjat e solidaritetit nga populli Grek te populli italian “.

Nga ana e tij, Ministri i Jashtëm theksoi se në BE “janë të nevojshme rregulla dhe kritere të njëtrajtshme për lëvizshmëri, në mënyrë që” të mos copëzohet tregu i turizmit “. Dhe DI Maio nënvizon: “Marrëveshjet midis vendeve nuk është zgjidhja”.

Në konferencën e përbashkët për shtyp me ministrin grek, Di Maio theksoi: Greqia “përfundimisht do të rihapet me Italine deri në fund të muajit, duke eleminuar çdo lloj bllokade dhe detyrimi karantinë për italianët me një angazhim për të vlerësuar, bazuar në të dhënat , gjithashtu një rihapje në javët e ardhshme. Jemi të lumtur për këtë dhe i japim më shumë vlerë këtij takimi “.

Kufiri Austri-Itali rihapet më 16

Austria gjithashtu do të rihapë kufirin me Italinë në 16 qershor, në orën 00.00, sipas gazetës Vjeneze Der Standard. Vjena – shkruan gazeta – heq dorë nga një zgjidhje rajonale, e propozuar ende dje nga Ministri i Jashtëm Alexander Schallenberg, sepse është shumë i ndërlikuar në zbatimin e tij. Lëvizja e lirë është rikthyer gjithashtu në Kroaci dhe Greqi. Sidoqoftë, ndalesa për të udhëtuar në Suedi mbetet në fuqi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.