Alarmi i OBSH: Vala e katert në Brazil është paralajmërim për të gjithë botën, ja cfare po ndodh

491
0

Brazili eshte duke u përballur me një tr agjedi të shkaktuar nga një valë e re e pandemisë Covid-19. Alarmi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

“Për fat të keq, është një tragjedi që Brazili po përballet përsëri me të gjitha këto, është e vështirë. Kjo duhet të jetë vala e katërt me të cilën përballet Brazili”, tha Mike Ryan, drejtori i urgjencës i OBSH.

Ryan vlerësoi sistemin shëndetësor publik të Brazilit dhe veprimin e shtetit për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, por theksoi se transmetimi kombëtar duhet të kontrollohet.

“Brazili ka shumë objekte të jashtëzakonshme të shëndetit publik. Unë besoj se vendi di çfarë të bëjë dhe shumë shtete po përpiqen të zbatojnë masat më të mira. Por nuk është e lehtë pasi nuk ka një pjesë të vendit që nuk është prekur seriozisht nga pandemi “, theksoi Ryan.

Trendi në rritje i vdekjeve dhe infeksioneve të Covid-19 në Brazil duhet të jetë një paralajmërim për të gjithë botën, pandemia nuk ka mbaruar dhe çdo relaksim është i rrezikshëm, shtoi drejtori i OBSH-së.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.