6 arsyet pse meshkujt largohen nga femrat, edhe atëherë kur i duan

2329
0

Duhet guxim për të rënë në dashuri!

Për një mashkull, është më e vështirë se për një grua të rënë në dashuri. Kur një burrë bie në dashuri, ai i merr parasysh vuajtjet që mund t’i ndodhin, sepse ai do t’a hapë veten para saj.

Ai nuk zhytet plotësisht menjëherë, por hap pas hapi. Burrat e dinë se nuk lindin me atë intuitën e brendshme të kuptimit se si funksionojnë gratë.

Por edhe nëse një mashkull dashuron, ai do ta lërë gruan e zemrës për këto 6 arsye:

Ai ndihet sikur ajo po tenton ta ndryshojë

Kur një mashkull fillon të mendojë se nuk është i mjaftueshëm, që gabimet e tij janë të mëdha ose se ai nuk mund të jetë vetvetja pa u gjykuar, atëherë ai fillon të gjejë derën e daljes.

Disa femra kanë tendencë t’i bëjnë burrat të pafuqishëm duke i bërë ato si një projekt të tyren.

Albert Ajnshtajni ka thënë: “Burrat martohen me gratë me shpresën se kurrë nuk do të ndryshojnë. Gratë martohen me burra me shpresën se ata do të ndryshojnë. Padyshim që të dy mbesin të zhgënjyer.”

Burrat nuk ndryshojnë, dhe askush nuk ka nevojë ta bëjë – ata vetëm duhet të zbulojnë se kush janë me të vërtetë. Një burrë mund të rritet dhe të piqet me ndihmën e një partnerjeje të dashur dhe mbështetëse.

Ai është i kërcënuar nga suksesi i gruas

Në një studim të kryer nga Universiteti i Floridës, burrat përjetojnë një goditje të madhe në vetëvlerësimin e tyre kur partneret e tyre femra përjetojnë sukses edhe kur ato nuk janë në konkurrencë të drejtpërdrejtë.

Suksesi i një gruaje gjithashtu ndikon negativisht se si njeriu e sheh të ardhmen e marrëdhënies së tyre. Nëse njeriu nuk ka qenë në gjendje të arrijë suksesin që ndjen se ai e meriton, kjo është një arsye kryesore për të që të largohet nga gruaja.

Ai nuk mund të bashkohet me të në suksesin e saj, sepse ai po e krahason suksesin e saj me dështimet e tij.

Ajo e ngacmon gjithë kohës

Njerëzit mund të zhduken ndonjëherë. Për fat të keq, bezdisja e vazhdueshme dhe nënvlerësimi mund të japin një goditje të fortë në një marrëdhënie.

Burrat mund të bëjnë si fëmijë, por nuk janë. Ata nuk e tolerojnë ankesën e vazhdueshme dhe pakënaqësitë. Burrat duhet të ndihen të vlerësuar.

Ankimi krijon një zakon negativ që eventualisht fillon të injorohet dhe të shmanget nga burrat. Shton një përforcim negativ duke e bërë agresiv pasiv.

Nëse nuk ka vlerësim, ai nuk ka për ta bërë atë që femra dëshiron. Për një burrë, një grua bezdisëse nuk është një partnere mbështetës ose e kënaqshme që ai kërkon të ketë.

Mungesa e intimitetit

Meshkujt e duan intimitetin po aq sa edhe gratë. Por, nëse një burrë duhet të lutet ndërsa gruaja e mban peng për ta bërë gjërat që ajo do në këmbim, ai mund ta lërë marrëdhënien që ka dhe të kërkojë një lidhje me dikë tjetër.

Një burrë nuk do të qëndrojë shumë gjatë me një grua që nuk do të ketë intimitet me të. Një burrë bie në dashuri me një grua për shumë arsye, por gjithashtu duhet të mendojë se ai është personi më tërheqës në jetën e saj.

Ajo e krahason atë me njerëz të tjerë

Nuk ka asgjë më të bezdisshme për një mashkull sesa të dëgjojë një grua të flasë për marrëdhëniet e kaluara. Kur gruaja fillon ta krahasojë atë me një ish, ky është fillimi i fundit.

Burrat nuk duan të analizojnë të kaluarën e partneres të tyre.

Një burrë dëshiron të besojë se ai është i vetmi që ka rëndësi tani. Ai nuk dëshiron të dëgjojë se një ish i mëparshëm ka bërë kështu apo ashtu. Ai dëshiron të dijë se ajo që po bën tani ai është e mjaftueshme.

Varësi emocionale

Burrat kanë nevojë për hapësirën e tyre. Një burrë nuk dëshiron të trajtohet si pronë, aq më pak femrat. Burrat kanë nevojë për miqtë e tyre.

Kur një njeri fillon të ndiejë se ka humbur lirinë e tij për të marrë pjesë në sporte, shëtitje ose takime shoqërore me miqtë e tij, ai do të largohet. Një marrëdhënie e shëndetshme kërkon që të dyja palët të kenë grupin e tyre të miqve dhe hobi.

Bashkë-varësia e dëmton shkëndijën e një marrëdhënieje.

Burrat nuk e analizojnë këtë gjë. Është një ndjenjë e burgosjes. Momentin që ata ndjejnë se jeta e tyre kanë qenë në mënyrë drastike e ngujuar, kjo është koha kur ata largohen.

Burrat me të vërtetë frikësohen nga humbja e lirisë së tyre.

Burrat i duan gratë! Ata bien në dashuri me shpresën për t’u vlerësuar, respektuar dhe mbështetur.

Kur ata nuk ndihen më si ai është heroi i historisë së dashurisë së tyre, ata do të marrin një vendim serioz në ndryshimin e statusit të tyre të marrëdhënieve