3 tiparet e perbashketa te njerezve te pasur, nese i keni edhe ju mund te beheni nje prej tyre

360
0

Sipas “BusinessMag”, për t’u bërë i pasur ka disa gjëra që duhet të bëni me paratë tuaja.

Thomas C. Corley studioi dhe intervistoi 233 individë të pasur gjatë 4 viteve dhe gjeti 3 tipare të përbashkëta që e lidhin fatin e tyre.

Keto jane 3 tipat e njerëzve që bëhen të pasur.

Kursimtarët

Vetëm më pak se 22% e njerëzve të pasur në studim hynë në këtë kategori. Të gjithë “Kursimtarët” kishin zero borxhe dhe të ardhura pasive të krijuara nga kursimet e tyre të investuara ishin të mjaftueshme për të përmbushur ose tejkaluar standardin e tyre të jetesës.

Virtuozët

Përafërsisht 27% e njerëzve të pasur në studim ishin “virtuozë”. Këta njerëz të pasur ishin virtuozë në karrierën, industrinë ose profesionin e tyre. Ata ishin ndër më të mirët në atë që bënin.

Këta individë ose punonin për korporata të mëdha publike, në të cilat një pjesë e rëndësishme e kompensimit të tyre ishte kompensimi i bazuar në aksione ose ata ishin sipërmarrës/pronarë të bizneseve të vogla që ishin shumë fitimprurëse.

Ëndërrimtarët

“Ëndërrimtarët” ishin deri tani grupi më i pasur në studim. Përafërsisht 51% e tyre ishin individë që ndoqën një ëndërr të madhe dhe ishin në gjendje ta kthenin atë ëndërr në realitet. Ëndrra e tyre u dha atyre një sasi të madhe të ardhurash dhe ata grumbulluan një mesatare prej 7.4 milionë dollarësh në rreth 12 vjet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.