2 mijë euro për të jetuar në këtë vend në Itali

1074
0

Për çdo beqar që vendos të vijë në qytet jepen 800 euro; 1.200 për çifte; 1.500 për familje me 3 pjesëtarë dhe mbi 2.000 euro për familje me 4 apo 5 pjesëtarë

Qyteza mesatare Candela në Itali, ka vetëm 2700 banorë, dhe kryebashkiaku i kësaj qyteze, Nicola Gatta është i gatshëm të paguajë kush vjen për të jetuar në këtë vend.

Për të rikthyer madhështinë e humbur të qytetit, kryebashkiaku ofron deri në 2.000 euro për të inkurajuar njerëzit të zhvendosen atje, raporton “TCH”.

Të rinjtë largohen për të kërkuar një të ardhme më të mirë, diku tjetër, duke lënë pas të vjetrit.

Ka dhjetëra shtëpi të bardha, me tarraca panoramike dhe ballkone që janë të zbrazura, në pritje të banorëve të rinj.

Për të joshur banorët e rinj, mes tyre edhe të huaj, Këshilli lokal ka hapur arkat, me shpresën se do të rizgjojë qytetin. Për çdo beqar që vendos të vijë në qytet jepen 800 euro; 1.200 për çifte; 1.500 për familje me 3 pjesëtarë dhe mbi 2.000 euro për familje me 4 apo 5 pjesëtarë. Përveç këtyre pagesave ofrohen edhe një sërë favoresh të tjera në taksa, kujdes shëndetësor apo kujdesin e fëmijëve.

Ekzistojnë tre kërkesa kryesore për të marrë paratë: Banorët e rinj duhet të marrin banesë në Candela, të marrin me qira një shtëpi dhe të kenë një punë me një pagë prej së paku 7,500 euro në vit.

Gjashtë familje nga Italia veriore janë vendosur tashmë dhe pesë të tjerë kanë aplikuar për të lëvizur.

Vendasit Candela janë të hapura dhe mikpritës, të lumtur për tu përshëndetur me disa të ardhur që do të jetojnë në qytet.