Zv/ministrja greke paralajmërim të fortë për Shqipërinë

599
0

Nje tjeter reagim nga Athina zyrtare. Zv/ministrja greke e rendit, Katerina Papakosta ka thene sot se me Shqipërinë, Greqia duhet të hapë një dialog të sinqertë për të drejtat e minoritetit.

“Ne me Shqiperine duhet te hapim një dialog të sinqertë dhe të thelle për të drejtat e pakicës kombëtare në funksion të perspektivës evropiane, gjendjes dhe zbatimit te tyre te plote. Ashtu si ka kerkuar Shqipëria për shqiptarët jashtë vendit autonominë apo dhe pavarësine, duhet t’i japë minoritetit të gjithë të drejtat qe i takon. Ky përben dhe një kusht nga BE për integrimin europian”- ka thene ajo, ashtu si raportojne sot mediat greke.