WhatsApp, nga tetori nuk do të mund të përdoret më në disa telefona: ja cilët

2
0

Pas disa muajsh, ata që përdorin një iPhone 5 ose iPhone 5c nuk do të jenë më në gjendje të dërgojnë ose të marrin mesazhe në WhatsApp. Kjo për shkak se në të dy modelet sistemi operativ më i fundit celular nga Apple është iOS 11 dhe, nga 24 tetori, aplikacioni i mesazheve të çastit do të ndalojë mbështetjen për iOS 10 dhe iOS 11.

Kjo është raportuar nga faqja WabetaInfo, e cila ka hedhur hedhur një vështrim politikat e reja të përdorimit të aplikacionit të mesazheve, të cilat do të përditësohen së shpejti percjell shqiptari.net

Siç ka ndodhur në të kaluarën, si për iPhone ashtu edhe për Android, në fund të mbështetjes së WhatsApp për një version të caktuar të dy platformave, përdoruesit marrin një njoftim kur hapet aplikacioni duke i ftuar ata të përditësohen. Kur përditësimi është i pamundur në modelet e vjetra, nuk ka asgjë për të bërë veçse të kaloni në një pajisje të re.

Përveç iPhone 5S, iPhone 6 dhe iPhone 6S – Duke pasur parasysh vazhdimin e përputhshmërisë me iOS 12, iPhone 5S, iPhone 6 dhe iPhone 6S mbeten në listën e telefonave inteligjentë të suportuar. Siç shpjegon WabetaInfo, “Heqja e suportimit për disa versione të iOS është e nevojshme për të ndjekur veçoritë më të fundit të implementuara në WhatsApp.

Duke u përmirësuar në një version të fundit, përdoruesit përfitojnë gjithashtu nga te rejat e sigurisë. Rekomandohet gjithmonë përditësimi i sistemit” .

Sipas disa të dhënave nga Statista, në mungesë të numrave zyrtarë nga Apple, në fund të vitit 2020 pronarët e iPhone 5 dhe iPhone 5c së bashku arritën në 0.47% të totalit të konsumatorëve me një celular Apple, me nje ndikim minimal tek ndryshimi i politikave të përdorimit nga WhatsApp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.