Virologu italian: “Piku u kalua, por për 2 ose 3 javë do të kemi ende shumë humbje jetesh “

185
0

Raporti 11.2% midis tamponeve pozitive dhe atyre të kryer na tregon se përqindja e pozitiveve po bie dhe është një fakt i pavarur nga numri i tamponeve të bëra. Kjo është një shenjë që transmetimi po bie, ne ndoshta e kemi kaluar kulmin. Në të vërtetë sigurisht “.

Kjo u deklarua nga virologu Andrea Crisanti, drejtor i laboratorit të mikrobiologjisë në Universitetin e Padovës i intervistuar nga Senio Bonini në RaiNews24 gjatë transmetimit ditor “Studio24”.

Ende humbje jetesh
“Numri i humbjeve te jeteve, për fat të keq, është i destinuar të mbetet i qëndrueshëm për të paktën edhe dy ose tre javë – thotë Crisanti -, ndoshta me rënie të lehta. Për fat të keq, ato pasqyrojnë infeksionet që ndodhën 2, 3 javë më parë, kur Italia ishte në fazën eksponenciale. Ne ende do të regjistrojmë shumë humbjejetesh çdo ditë, shpresojmë që jo me këtë ritëm, por ato do të jenë akoma numra të rëndësishëm. Fatkeqësisht kurba e jeteve te humbura nuk është paralele me atë të infeksioneve. Këtë e mësuam nga vala e parë “.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.