Vetëm për një gabim që nuk jua pret mendja, sportisti mbeti i paralizuar në vend

562
0

Sam Ballardë(tani 28 vjec),ne vitin 2010, kur ishte 19 vjeç, lojtar i atletikës së rugby ishte mbledhur me miqte e tij dhe po pinin vere,nderkohe qe njeri prej tyre mori nje kermill ne kopesht dhe ia vendosi Sam-it perpara ne tavoline duke i kerkuar qe ta haje.

Ai e detyroi, por gjërat moren per poshte. Samin e derguan urgjent ne spitalin me te afert,pasi u rrezua dhe u be i paafte per te levizur.

Ngrenia e kermillit e kishte infektuar atë me Ratworm Rat.

Ratworm Rat(si nga vete emri), zakonisht gjendet tek minjtë, por mund të gjendet edhe në kafshë të tjera nëse ata konsumojnë ose kane kontakt me jashteqitje miu.

Fatkeqësisht kjo gje ndodhi edhe me Sam.

Edhe më shkatërrues është fakti se shumica e njerëzve e kalojne pa ndonje simptome. Në raste të rralla si Sami, mund të shfaqen infeksione shkatërruese të trurit.

Megjithatë, pas njëfarë kohe dhe trajtimi, dukej sikur infeksioni i Samit po pakësohej dhe se ai ishte drejt permiresimit.

Papritmas, Sam ra në koma për 420 dhe u bë tetraplegjik.

Tani në moshën 28-vjeçare, Sam eshte nen kujdesin e nenes se tij 24/7 dhe ushqehet nepermjet nje tubi ushqyes.

Para se te guxoni te beni dicka,mendojini mire pasojat qe mund te vijne pas dhe me pas veproni.

/©10gjera.com/shqiptari.net/