Vendimet e reja te Komitetit te Ekspertëve: Mësim në klasa për ..

693
0

Së shpejti maturantët do t’i rikthehen mësimit në klasa. Kryetarja e Komitetit Teknik të Ekspertëve tha në mbledhjen e sotme se do t’i propozojë ministrisë së Arsimit që mësimi për nxënësit e gjimnazit të zhvillohet në klasa.

“Duke parë këtë situatë, Komiteti mendon që t’i propozoj ministrisë së Arsimit, që sa i përket procesit arsimor parauniversitar ta kalojë nga kombinimi në prezencë në klasë duke ndjekur protokollet”, tha Rakacolli, duke nënvizuar se nuk do ketë ndryshim të masave për parandalimin e përhapjes së infeksionit.

Rakacolli bëri një panoramë edhe të procesit të vaksinimit në vend.

“Sic shihet nga këto shifra dhe nga këto analiza Komitetin e Ekspertëve ka arritur në konkluzionin se situata ka vijuar të mbetet qëndrueshme, por kemi parasysh këtë tendencë të rritjes të të shtruarve në spitale ashtu sikurse edhe në ata që kanë pasur nevojë të thërrasin 127. Të shpresojmë që kjo situatë mos rëndohet.

Vaksinimi ka ecur me ritme të mira. Ka mbaruar vaksinimi me dy doza i personelit mjekësor dhe një pjesë e mirë e arsimtarëve. Janë vaksinuar policët. Ka vazhduar vaksinimi i grupeve të riskut. Pra, vazhdojmë të jemi nga vendet e para sa i takon vaksinimit në Ballkan,  duke lënë prapa edhe Kroacinë”, tha Rakacolli.