Vajza sheh një të huaj në dyqan, por kur i hedh një sy bluzës së tij, menjëherë merr telefonin e saj!

1156
0

Karen Aguayo,nje studente e vitit te pare ne universitetin Grand Canyon dhe miqtë e saj ishin duke blerë në Costco,ne nje supermarket afer zones se tyre,në Arizona muajin e kaluar kur panë një burrë që menjëherë terhoqi vëmendjen e tyre.

Kishte nje shenim mbrapa bluzes te tij. “Kam nevoje per nje donator veshkash, Lloji B +, Më pyesni per me shume.”

Burri 67-vjeçari Robert Duran, vuan nga veshkat dhe i duhet të kalojë nëpër dializë tri herë në javë për katër orë në çdo seancë.

Pasi u diagnostikua me fazën e pestë te sëmundjes se veshkave, emri i tij u vendos në listën e pritjes së transplantit të organeve.

Që atëherë, ai ka veshur nje bule me shenimin mbrapa sa her del ne publik, duke shpresuar se dikush do ta shohë atë dhe do të ndihmojë.

“Sapo lexova bluzen e tij ,ndjeva diçka në zemrën time”, tha Aguayo.

“Vendosa ta postoja atë në mediat sociale sepse mendova se dikush që ka një Twitter mund t’i dhurojë ato ose thjesht të ndihmojë me një ‘retweet’ të thjeshtë për te gjetur një donator”.

“Erdhem te ky njeri në Costco dhe e pyetem për bluzen e tij”, shkruante ajo në Twitter.

“Ai tha se ka kërkuar një donator për katër vjet dhe ende asgjë.”

Posti u ripostua mbi 260.000 herë.

Aguayo i dha ndjekesve saj një përditësim më 30 mars:

“Ka disa donatorë të mundshëm që nga tani. Unë nuk di shumë për procesin, por e di se duhet kohë.

Pra, nëse pyetni nëse ai ka një donator të caktuar, përgjigjja është jo.

Robert do të më njoftoje per kete,keshtu dhe une do t’ju njoftoj ju. ”

Shpresojme qe kjo histori të frymëzojë të tjerët për t’u bërë dhurues organesh.

/©10gjera.com/shqiptari.net