Vajza e vogël i jep ushqim një të pastrehu. Ditë më vonë, ata marrin një telefonatë që …!

75954
0

Eddie Scott dhe vajza e tij 8-vjeçare Ella po hanin së bashku në një restorant në një vend pranë dritares, kur vajza e tij e vogël vëzhgoi një burrë që rrinte ulur jashtë vetëm pak metra larg tyre. Ai ishte i vjetër dhe i çuditshëm, dhe ai ishte ulur vetëm ndërsa ata ishin duke drekuar familjarisht. Ella donte t’i jepte diçka.

“A mund ti jap vetëm …” ajo fillon të pyesë, duke u përpjekur të ngrihet. Ella mori pjatën e saj të biftekëve dhe patateve, ndersa Eddie e mori kamerën e tij, kurioz per atë që vajza do të bënte.

“Sigurisht, vazhdo,” tha ai. “E kuptove.”

Ajo u largua menjëherë nga restoranti dhe më pas ia dorëzoi pirunin e saj dhe pjatën personit që ishte ulur në stol.

Njeriu dukej i tronditur, duke shkaktuar nje reagim të ngrohtë nga Eddie.

“Bravo Ella”, tha ai. “Ella, ti je e mrekullueshme. Mendoj se ju bete te lumtur jo vetem ditën e tij,por edhe javen e tij.”

Edhe babai dhe vajza u morën në intervistë nga “TODAY”, dhe vajza e vogël preku zemrat e shume qytetareve transmeton shqiptari.net.

“Ella gjithmonë ka pasur një zemër të madhe”, tha Eddie për TODAY. “Sa herë që kalojnë njerëz të pastrehë në rrugë, ajo gjithnjë më pyet për para për t’ua dhënë atyre”.

Ditët pas Eddie postoi videon e vajzës së tij të vogël në Facebook, ai mori një telefonatë.
Një grua e emocionuar prezantoi veten si Rosanna Salkowski. Ajo shpjegoi ne telefon se vëllai i saj kishte lënë shtëpinë gjashtë muaj më parë, dhe ajo nuk e kishte parë atë që nga ajo kohë. Emri i vëllait të saj ishte David, ai ishte 62 vjeç dhe ishte një veteran që vuante nga traumatizmi-stres-çrregullim.

Roseanne kishte parë videon e Ella, dhe ajo ishte aq e lehtësuar kur pa se vëllai i saj David ishte në rregull.

Kështu Eddie perhapi në Facebook mesazhin – “tani Rosanna po kërkon të lidhet përsëri me vëllain e saj”.

“Ella mori një mësim të rëndësishëm duke ndihmuar Davidin. Nëse dikush e njeh Davidin, ju lutem ndihmoni të lidhni vëllain dhe motrën. Davidi është me origjinë nga Filadelfia,i ka sherbyer vendit te tij dhe vuan nga PTSD. Ju lutem, ndajeni këtë dhe lidhni Roseanne dhe David !”, shkroi ai.

/©shqiptari.net