Vajza 9-vjeçare birësohet nga mësuesja e saj

209
0

Procesi i birësimit paraqet shumë problematika dhe të kesh një fëmijë është shumë e ndërlikuar. Dhe mbi të gjitha të vegjlit që e përjetojnë këtë situatë përballen me shumë vështirësi menjëherë.

Prandaj, të jesh në gjendje t’i kesh këta fëmijë në kujdestari është mjaft sfiduese. Historia e Loralisë së vogël është shumë prekëse. Që në moshë të vogël kjo vogëlushe kaloi shumë vite në familje kujdestare, por nuk mundi të gjente një ekuilibër.

Madje ajo shkonte e kthehej tek nëna e saj biologjike, për të përfunduar në një familje tjetër kujdestare. Historia e saj dukej e shënuar nga dhimbja, por për fat të mirë një dritë i ndriçoi rrugën percjell shqiptari.net.

Në moshën 7-vjeçare, vajza takoi mësuesen e saj, Zoe Henry. Loralie hyn menjëherë në zemrën e mësueses që tashmë e di historinë e saj.

Vetë Zoe thotë se sapo pa atë vajzën e vogël të hynte në klasë ndjeu një emocion të fortë, ndjeu se ndjeu një dashuri të madhe për Loralinë. Kështu që edhe vajza e vogël filloi ta donte ngadalë.

Zoe mendoi se vajza e vogël mund të jetonte një jetë gëzimi dhe qetësie me të. Kështu, duke pasur kaq shumë vështirësi, ajo u kërkoi punonjësve socialë që të mund ta merrnin Loralie në kujdestari. Pas praktikave të duhura, vajza e vogël më në fund arrin nënën e saj të re dhe mund të kalojë vitet e saj të lumtura me të.

Zoe, nga ana e saj, thotë se ndihet e kompletuar si familje që kur Loralie filloi të jetonte me të.