Trump njofton hapjen e rrjetit te tij social, “Truth”

106
0
epa09515991 Former US President Donald J. Trump gestures to supporters at a Save America rally at the Iowa State Fairgrounds in Des Moines, Iowa, USA, 09 October 2021. The rally highlights Trumps first visit to Iowa since the general election in November 2020. EPA/STEVE POPE

Një njoftim për shtyp lexon sesi rrjeti i ri social, pronësia e të cilit do të quhet Trump Media and Tecnolgy Group (Tmtg), do të dalë ne dritë muajin tjetër.

“Kam krijuar Truth Social për të luftuar tiraninë e Big Tech”, tha ish-presidenti amerikan në një deklaratë. “Ne jetojmë në një botë ku talebanët kanë një prani të madhe në Twitter, ndërsa presidenti juaj i preferuar ende po heshtet.

Kjo është e papranueshme!” Kongresi Amerikan, u ndalua përkohësisht nga Twitter dhe Facebook. Sipas disa vëzhguesve, njoftimi forcon hipotezën e një kandidimi të Trump për zgjedhjet presidenciale në SHBA në 2024.