Tragjedi në familjen shqiptare në Itali, bebja e tyre gjendet e pajetë në krevat

953
0

Tragjedia goditi familjen e Arlinda dhe Fisnik Hasajt një cifti shkodranësh emigrantë dhe shtetas italianë. Cifti Hasaj në vigjilje të Vitit të Ri ishte gëzuar me një bebe vajzë. Pas djalit Alehandro më në fund vjen edhe vajza. Fatkeqësisht nuk ishte e thënë që Fisniku 32 vjecar dhe Arlinda 23 vjecare ta gëzonin vogëlushen.

Në mëngjesin e 12 janarit bebja e vogël u gjet e vdekur në krevatin e vet nga nëna Arlinda. Një fatkeqësi e tillë ishte një gjëmë e vërtetë për ciftin e ri shkodran, që kishte të gjithë të mirat në Itali, nga pasaporta italiane te punë të sigurtë (përgjegjës në Fincantieri Fisniku dhe sekretare Arlinda), nga bukuroshi Alehandër te motra e tij e porsalindur! Bebja e ciftit Hasaj, pasi të mbarojnë procedurat e mjekësisë ligjore në qytetin e Mestres, do të dërgohet në Shkodër për t’u prehur në varret e familjes Hasaj.

«Dio ce l’ha regalata, Dio se l’è ripresa. Dobbiamo essere forti per Aleandro, il nostro primogenito che ha 20 mesi», le parole dei genitori della piccola Aria, morta ad appena due mesi. Aria, nata lo scorso 5 dicembre è morta in culla nella notte del 10 gennaio nella casa ad Altobello. Qui, il suo papà, Hasaj Fisnik, 32 anni, aveva comprato casa nel 2014, appena sposatosi con sua moglie Arlinda, 23 anni. Entrambi di origini albanesi sono però cittadini italiani, lui lavora lui a Fincantieri, lei è segretaria.

Racconta il papà : «La vogliamo seppellire in Albania, a Scutari, la nostra città. Partiamo lunedì. Abbiamo trascorso la serata con i nostri genitori, che abitano qui e a Favaro» e aggiunge mamma Arlinda : «Alle 22.30 la bimba stava bene, era solo raffreddata  e lunedì l’avevamo portata dalla pediatra per l’aerosol senza farmaci. L’ultima poppata gliel’ho data verso l’una e poi ha preso sonno».