Testi i shpejtë/ Epidemiologu demonstron live proçesin, tampon gazetares në emision

740
0

Testet e shpejta do të nisin të aplikohen edhe ne vendin tone nga dita e hënë si dhe nga data 20 edhe ne sptalet rajonale

Mjeku epidemiolog Rexhep Muja ka treguar në studion e Radar Informativ si bëhet një test i shpejtë.

Jonida Shehu iu nënshtrua testit të tamponit, ndërsa përgjigja nuk vonon më shumë se 20 minuta.

Epidemiologu sqaroi se janë trajnuar për këto teste, ndërsa thotë se fillimisht marrin të dhënat e pacientit që të mos ketë ngatërresa.

“Fillimisht marrim të dhënat e pacientit. Përgjigja vjen për 20-30 minuta. Shënohen të dhënat që të kemi saktësi. Futet tamponi në hundë. Më pas e lëmë të qetë.

Kemi bërë trajnime për testet e shpejta. Fillimisht do të nisim me Tiranën pastaj në rrethe. Për 30 minuta i hedhim të gjitha të dhënat në panel”, shpjegoi ai në ABC news.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.