Sot dita e fundit portokalli/Nga 31 Dhjetori katër ditë zone e kuqe: çfarë mund të bëhet dhe cfare jo”

967
0

ITALI/ Sot, 30 Dhjetor, është dita e fundit e Italise në zonën portokalli, pastaj nga data 31 dhe deri më 3 Janar zona e kuqe do të kthehet në fuqi, kështu që lëvizjet do të lejohen deri në 22:00 sot.

Nga nesër, 31 dhjetor, zona e kuqe është përsëri në fuqi, udhëtimi do të jetë i mundur vetëm me vetë-certifikim dhe për nevoja që lidhen me punën dhe shëndetin. Koha e “ndalimit të orarit” gjithashtu ndryshon, e cila do të jetë nga ora 10:00 deri në 7 të mëngjesit.
Zona e kuqe dhe ndalimet

  • eshtë e ndaluar të lëvizësh edhe brenda komunës së vet, përveç për arsye të punës, shëndetit ose nevojës ekstreme dhe urgjencës.
  • Të gjitha dyqanet janë të mbyllura përveç dyqaneve ushqimore, farmacive dhe parafarmacive; stendat e gazetave, tabachino dhe aktivitetet e shërbimit personal si berberët dhe parukierët gjithashtu mbeten të hapura (por sallonet e bukurisë janë të mbyllura).
  • Asnjë veste dhe organizim
  • eshtë e ndaluar të lëvizësh, përveç në dy, vetëm një herë në ditë dhe të vizitosh të afërmit ose miqtë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.