Si të zbuloni që një person është i keq: 10 tiparet që nuk mund të fshihen

1262
0

Për të qëndruar të shëndetshëm duhet të shmangni gjithmonë ato që ju bëjnë të ndjeheni keq. Rrethohuni nga njerëz pozitivë dhe përballuni me ata negativë. Por si t’i njohim, këtu janë disa tipare që posedojnë këta njerëz. Ka njerëz që lëshojnë energji negative që ndikon në gjendjen tonë, sigurisht jo pozitivisht. Ja se si të njohim ato që quhen njerëz të këqij, nga të cilët do të ishte mirë të mbash distancë. Më poshtë rendisim 10 karakteristikat që i dallojnë ata:

  1. Ata kanë shumë fytyra

Ata dinë si të adoptojnë një qëndrim të ndryshëm me secilin person, ata janë si kameleon. Mund të përballen shumë mirë me njerëzit nga të cilët mendojnë se mund të marrin ndonjë përfitim dhe të kenë një qëndrim arrogant me të tjerët. Ata arrijnë të marrin më të mirën nga një situatë e keqe.

  1. Ata duan të mbajnë gjithçka nën kontrollin e tyre

Nëse planet nuk shkojnë siç duan, ata arrijnë të nxjerrin një ligësi që nuk është parë kurrë më parë. Ata janë qenie poseduese dhe gjithmonë përpiqen të imponojnë këndvështrimin e tyre. Ata besojnë se mendimi i tyre është gjithmonë i duhuri dhe nuk kujdesen për atë të të tjerëve.

  1. Në gjithçka që bëjnë ata kërkojnë gjithmonë përfitim

Nuk bëjnë asgjë pa interes. Gjithmonë duhet të përfitojnë nga ato që bëjnë. Ata nuk i lënë asgjë rastësisë, por gjithçka që bëjnë e kanë planifikuar dhe analizuar deri në detaje.

  1. Ata kanë aftësi për të manipuluar të tjerët

Ata arrijnë të manipulojnë njerëzit sipas dëshirës së tyre. Ata janë si merimangat që mund t’ju kapin në rrjetën e tyre pa e vërejtur. Ata dinë të jenë njerëz delikatë dhe të ndryshojnë ashtu siç dëshirojnë, ata shpesh përdorin atë që quhet psikologji e kundërt.

  1. Ata janë mashtrues të mirë

Ata janë egoistë dhe të përqendruar në vetvete dhe manipulojnë emocionet tuaja për të arritur qëllimet e tyre. Ju mund të bëheni një peng i lojës së tyre të ndyrë. Ata arrijnë t’i kthejnë gjërat ashtu siç dëshirojnë, pa dhënë atë në mënyrë të qartë.

  1. Ata janë gënjeshtarë të vërtetë

Atyre nuk u intereson nëse gënjeshtrat e tyre mund të shkaktojnë dëm. Në të vërtetë, ata zakonisht e bëjnë atë për kënaqësi dhe argëtim.

  1. Ata shpesh largojnë informacionin e rëndësishëm

Ata fshehin gjëra që duhen thënë dhe nëse gjenden, ata kërkojnë falje. Ata bëjnë justifikime dhe e raportojnë çështjen ku dëshirojnë, ata janë në gjendje të kthejnë situatën duke bërë që edhe ju të ndjeheni fajtorë, duke deklaruar se nuk po u besoni atyre.

  1. Ata kurrë nuk thonë se si janë gjërat

Kur ata thonë diçka nuk e thonë kurrë ashtu siç është. Ata gjithmonë zvogëlojnë ose “ndërtojnë” histori ashtu siç u përshtatet atyre.

  1. Ata mohojnë faktet edhe nëse janë të qarta

Edhe nëse jeni të qartë për të vërtetën e gjërave, ata përpiqen të ndryshojnë versionin e ngjarjeve me interpretime të rreme. Ata ndërtojnë dhe jetojnë në një botë të tyre që vetëm mund të përplaset me tuajën, duke shkaktuar fërkime në jetën tuaj.

  1. Ata nuk kërkojnë kurrë falje kur bëjnë gabime

Njerëzit e këqij në përgjithësi janë të lidhur me njerëzit e qetë dhe të sjellshëm, sepse ata janë më të lehtë për t’u shfrytëzuar. Marrëdhënia e tyre me njerëzit llogaritet gjithmonë, ata përpiqen të tregojnë lëvizjet më të mira për të përfituar sa më shumë nga ata që duan. Qëndrimi i tyre me siguri mund të prishë jetën e atyre që janë rreth tyre, qëndrimet e tyre negative dhe energjitë e tyre të këqija mund të ndikojnë negativisht tek ata që bien në rrjetën e tyre.

Burimi / https://www.tg24-ore.com/revista psikologjia/