Shume persona gabojne, po ju e gjeni dot rezultatin?

650
0

Ky ushtrim i lehte matematike mund tju ngaterroje ne gjetjen e rezultatit. Ajo vihet re eshte nxitimi ne dhenien e rezultatit.

Per te zgjidhur kete ushtrim fillimisht duhet te beni shumezimin 10×10=100 pastaj me rradhe nga 10 te hiqni 100 (ketu gabojne shumica) = -90 dhe me pas nga ky rezultat te zbrisni 10 dhe si perfundim do te nxirrni -80.

Per me shume teste, vizitoni faqen ne Facebook Kuriozitete Matematike

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.