Covid, Italia me ngjyra: çfarë mund (ose nuk mund) të bëhet

272
0

Eshtë futur edhe zona portokalli e përforcuar me masa më të ashpra

Zona e Bardhë Në këtë zonë nuk ka ora policore, restorantet, kinematë, palestrat dhe muzetë mund të hapen me orë të plota. ‘Rt duhet të jetë më pak se 1 dhe më pak se 50 raste për 100 mijë banorë duhet të ndodhin për të paktën tre javë rresht.

Zona e verdhë Në këto zona ka një shtetrrethim nga ora 10:00 deri në 5 të mëngjesit. Kinematë, palestrat dhe muzetë janë të mbyllura. Ju mund të hani jashtë shtëpisë vetëm për drekë: nga ora 18:00 restorantet dhe baret mund të jenë të hapura, por vetëm për porositë e vakteve. Indeksi Rt nuk duhet të kalojë pragun prej 1.25.

Zona portokalli Përveç masave të parashikuara për zonat e verdha, njerëzit nuk mund të largohen nga komuna e tyre e banimit. Restorantet janë gjithashtu të mbyllura për drekë. Indeksi Rt nuk duhet të kalojë pragun prej 1.5.

Zona e përforcuar portokalli Për masat e parashikuara tashmë në nivel kombëtar nga qeveria, secili Rajon mund të forcojë masat, të tilla si mbyllja e shkollave ose kufizimi i aktiviteteve të tjera.

Zona e kuqe Nëse indeksi Rt tejkalon pragun prej 1.5, është e ndaluar të dilni nga shtëpia përveç nevojës. Aktivitetet thelbësore hapen, dyqanet dhe qendrat tregtare janë mbyllur në vend. Lejohet të bëni aktivitete fizike jashtë, ekskluzivisht në formë individuale dhe afër shtëpisë tuaj, por gjithmonë të veshur me maskë dhe duke respektuar distancat e sigurisë. Atëherë nuk do të jetë më e mundur të udhëtosh një herë në ditë për të vizituar të afërm ose miq, midis 5 dhe 22 e deri në maksimum dy persona. Transferimi për të ndihmuar njerëzit jo të vetëmjaftueshëm është gjithmonë i ligjshëm.

Rajonet, në mënyrë që të izolojnë shpërthime të vogla, mund të krijojnë zona mikro të kuqe, të kufizuara në zona specifike ku zbatohen rregulla më kufizuese sesa pjesa tjetër e territorit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.