Shpendi më i rrezikshëm në botë shfaqet në një plazh publik (Video)

219
0

Kasova australiane është në rrezik të zhdukjes dhe shfaqjet janë jashtëzakonisht të rralla. “Ne nuk e dimë se sa kohë ishte kjo kafshë në ujë ose pse shkoi për të notuar, por pamjet janë mahnitëse,” tha Stephen Clough, kreu i Shërbimit të Parqeve dhe Kafshëve të Egra në Queensland.

Kasovaritë mund të arrijnë dy metra lartësi dhe peshojnë deri në 70 kilogramë. Kthetrat e tyre mund të shpojnë dhe presin lehtësisht çdo kafshë që i kërcënon. Kasovaritë gjenden në Guinenë e Re dhe në Australinë verilindore, dhe sipas departamentit të mjedisit të shtetit të Queensland, rreth 4,000 jetojnë në natyrë. Cassuaries duhet të trajtohen me kujdes, për shkak të goditjeve të fuqishme që mund të japin me këmbët e tyre me kthetra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.