Shkencëtarët dhe mjekët japin lajm alarmant: Shumica e njerëzve janë në rrezik të madh nga nervoziteti dhe depresioni

797
0

Neuroshkencëtarët japin lajme alarmante! Gratë duhet të jenë shumë të kujdesshme! Gjumi është jetësor për trupin tuaj!

Pas një dite pune, trupi ynë tashmë është i lodhur, por gratë nuk ndalen me kaq, sepse dita e tyre vazhdon më pas në shtëpi me të gjitha punët e shtëpisë dhe kujdesin për familjen.

Cili është ndryshimi midis gjumit të burrave dhe grave?

Kompleksiteti i funksionit të trurit të një gruaje kërkon shpenzime shtesë të energjisë. Jim Horne, një profesor në Universitetin e Loungborough në Mbretërinë e Bashkuar, tha:

“Mungesa e gjumit në femra është e lidhur fort me nivele të larta të stresit psikologjik dhe gratë janë në rrezik më të madh për të qenë agresive, nervoze dhe depresive”.

Sidoqoftë, tek meshkujt, nuk ka lidhje të tilla.

A duhet të gjithë ne të flemë 8 orë gjumë?

Ne e dimë se ne duhet të flemë të paktën 8 orë gjumë për t’u ndjerë mirë gjatë ditës. Por nuk është ashtu.

Për shumicën e njerëzve mjaftojnë vetëm 7 orë. Megjithatë, profesor Horne thotë se “… truri femëror është i ndryshëm nga ai i meshkujve, struktura e tij është më komplekse, kështu që femrat duhet të flenë pak më shumë”.

Pse truri i grave punon më shumë?

Krahasuar me burrat, gratë kanë më shumë gjasa të kryejnë më shumë aktivitete në të njëjtën kohë dhe të përdorin më shumë fusha të trurit të tyre në të njëjtën kohë. Pra, merr më shumë kohë për t’u rikuperuar, prandaj gratë duhet të flenë edhe më shumë.

Profesor Horne tha se burrat, aktivitetet e të cilëve janë të lidhura me zgjidhjen e detyrave të shumta, gjithashtu mund të kenë nevojë për shumë gjumë. Por edhe në këtë rast, gratë kanë nevojë për më shumë orë pushimi. http://www.albeu.com/shendetesi/shkencetaret-dhe-mjeket-japin-nje-lajm-alarmant/368826/