“Sa të çlirojë Shqipërinë edhe erdha…” Partizani i vogel Velo sot është një artist i njohur, ja si duket ai..

803
0

“Sa të çlirojë Shqipërinë edhe erdha…” E mbani mend batutën e djalit me theks jugor në filmin me temë patriotike “ Partizan i vogël Velo”. I duhej një pushkë për të luftuar maleve… Sot, Petro Papakosta (Velo) nuk kërkon më një pushkë, por një penë.

Velo partizani është një ndër personazhet më të dashur dhe më dramatik të filmave shqiptar.

Djaloshi nga Vlora rrëmbeu zemrat e brezave me rradhë, kur dëshpërimisht dhe ngultazi kërkonte të kontribuonte në çlirimin e vendit. Më pas rrënqethi në skenën kulmore të filmit, në të cilën qan komandantin e rënë në luftë.

Ai vazhdon të merret me art, duke shkruar e pikturuar, e nëse do të kishte vazhduar me aktrim do të kishte qënë një pasuri e çmuar!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.