Sa para duhet të kemi për të qënë ‘i qetë financiarisht’ në Amerikë?

1037
0

Kur bëhet fjalë për te qene i qete financiarisht, nuk eshte nevoja të jeni milioner. Në fakt, amerikanët thonë se ju duhet vetëm një vlerë neto prej 624,000 dollarësh për tu konsideruar “financiarisht të rehatshëm”.

Kjo është në mënyrë të konsiderueshme nga vlera neto prej 934,000 dollarësh që amerikanët përmendën si minimumi i nevojshëm për komoditetin financiar vitin e kaluar, sipas Studimit Modern të Pasurisë 2021 të Schwab, një sondazh vjetor me 1.000 të rritur amerikanë që përqendrohet në mënyrën se si amerikanët mendojnë për kursimin, shpenzimet, investimet dhe pasurinë .

Pandemia Covid-19 pothuajse me siguri luajti një rol në uljen e nivelit kur bëhet fjalë për vlerën neto, e cila në thelb është një llogaritje e të gjitha pasurive të një personi, duke përfshirë paratë e gatshme në llogaritë e kontrollit dhe kursimeve, investimet financiare dhe vlerën e çdo pasurie të paluajtshme ose automjete në pronësi, minus të gjithë borxhin e tyre, duke përfshirë bilancet e kartave të kreditit, huatë studentore dhe hipotekat.

Kriza globale e shëndetit dhe ekonomisë bëri që shumë amerikanë të rimarrin përparësinë e asaj që është e rëndësishme, sipas Schwab. Rreth 69% e të anketuarve thonë se shëndeti mendor është më i rëndësishëm për ta tani sesa ishte më parë.

Përkufizimi i komoditetit financiar gjithashtu ndryshon nga mosha dhe gjinia. Burrat mendojnë se keni nevojë për një vlerë neto prej 864,000 dollarësh për tu konsideruar “financiarisht të rehatshëm”, që është më shumë se dyfishi i vlerës neto prej 325,000 dollarësh të cituar nga gratë.

Këtu është vlera neto që çdo brez thotë se duhet të konsideroheni financiarisht të rehatshëm në 2021:

Mosha 24 deri 39: 618,000 dollarë

Mosha 40 deri 55: 717,000 dollarë

Mosha 56 deri 74: 609,000 dollarë

Familjet amerikane kishin një vlerë mesatare neto prej 748,800 dollarë para pandemisë, sipas Sondazhit të Financave të Konsumatorit të vitit 2019 të The Federal Reserve. Sidoqoftë, vlera neto mesatare, ose e mesit, e të gjitha familjeve ishte shumë më e ulët, vetëm 121,700 dollarë në 2019.

Midis shumë mësimeve që na ka dhënë pandemia, është se është e rëndësishme të jesh i përgatitur financiarisht dhe i kujdesshëm për shëndetin tënd financiar, thotë Rob Williams, nënkryetar i planifikimit financiar në Charles Schwab.

SCAN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.