Asteroidi gjigant godet Europën pasi NASA dështoi ta parandalojë

1958
0

Një asteroid masiv goditi Evropën Lindore, duke shkaktuar një krizë me përmasa historike. Për fat të mirë, ishte thjesht simulim. Shkëmbi hapësinor u shpik nga një ekip ekspertësh të NASA-S për të vlerësuar nëse jemi gati të devijojmë një goditje të tillë.

Përfundimi keqardhës është që teknologjitë e afta për të devijuar një shkëmb të tillë hapësinor thjesht nuk janë krijuar akoma, raporton Insider.

Si pjesë e Konferencës së Mbrojtjes planetare, Ushtrimi Hipotetik i Asteroidit, i vendosur nga Laboratori i NASA-s javën e kaluar, ekspertët krijuan asteroidin fiktive të quajtur 2021PDC, që do godiste Tokën brenda disa muajsh.

Simulimi u kërkoi disa ekipeve të reagimit të emergjencave nga SH.B.A. dhe Evropa të gjenin zgjidhje. Ndërsa gjithnjë e më shumë informacione u vunë në dispozicion për trajektoren, madhësinë dhe rajonin e ndikimit të 2021PDC, ekspertët u përpoqën të gjenin rrugë realiste të veprimit.

NASA dështoi na parandalimin e tij, gjë që fatmirësisht ishte thjesht simulim

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.