Itali/ Rregullimi i punëtorëve emigrantë drejt marrëveshjes për lejet tre-mujore. Salvini: Do dalim ne proteste

784
0

Një përmbledhje po afrohet për të zgjidhur problemin e migrantëve të angazhuar në bujqësi dhe pune shtëpie. Por Salvini paralajmëron: “Gati për të dalë në rrugë”

Një zgjatje tre mujore e lejes së qëndrimit për punëtorët e angazhuar në sektorin e bujqësisë dhe asistencës sociale, kontrata e të cilëve ka skaduar si punëtorë sezonalë. Do të ishte përmbledhja e arritur nga qeveria e angazhuar në një bisedim të gjatë. Zyrat legjislative të ministrive të politikave bujqësore, të brendshme, të punës po hartojnë një tekst ad hoc. Më pas do të varet nga krerët e delegacionit për të vlerësuar nëse do ta përfshijnë atë në Dekretin e majit.

Salvini: “Lega në shesh nëse bëhet amnisti” – Një paralajmërim vjen nga Matteo Salvini. “Lega in paizza? Ne ndjekim rregullat, siç bëjnë shumë tregtarë tepër të gjobitur – thotë ai në një konferencë për shtyp – Në përputhje me rregullat, nëse do të ketë një amnisti të qindra mijëra personave të paligjshem do të protestojmë ne emer te italianëve si në Sallat e parlamentit janë jashtë ne sheshe”.

INPS: “Rregulloni ata, kontributi i tyre nuk është i parëndësishëm” – Presidenti INPS Pasquale Tridico është “në favor të rregullimit të emigrantëve” dhe shpjegon në një intervistë për “Press”: “Unë gjithmonë e thashë atë dhe do të ishte hipokrite të fshihesha: numrat janë të qartë: kontributi i imigrantëve të rregullt nuk është i parëndësishëm “.

Crimi: “Jo për rregullimin e imigrantëve të paligjshëm” – Drejtuesi politik i M5s Vito Crimi në Uno Mattina thotë “jo për rregullimin e emigrantëve të paligjshëm: nëse objektivi ynë është të mbështesim bujqësinë, atëherë duhet të punojmë në masa për të garantuar tregun, por zgjidhja nuk është është rregullim, sikur të vetëm migrantët e parregullt kanë punuar në bujqësi, një supozim i gabuar. Ne jemi për shfaqjen e punës së padeklaruar, atë të migrantëve apo jo. Në atë front ne jemi të gjithë së bashku, jemi në dispozicion “.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.