Qeveria italiane gati të zgjasë gjendjen e jashtëzakonshme deri në këtë datë

540
0

Qeveria është e gatshme të zgjasë gjendjen e jashtëzakonshme për Covid-19 deri më 31 janar, i cili është saktësisht një vit nga zbatimi i parë i masës pas pandemisë. Zgjatja aktualisht skadon më 15 tetor, por qëndrueshmëria e emergjencës u ka sugjeruar ekspertëve të CTS të zgjasin kohën e gjendjes së jashtëzakonshme. “Unë mendoj se do të vazhdojë”, konfirmoi Presidenti i Dhomës, Roberto Fico.

“Kjo është diçka për të cilën qeveria do të kujdeset. Edhe Ministri Speranza tha se ai do ta vlerësojë atë,” shpjegoi Fico. Dosja përfundoi në tryezën e takimit të shefave të delegacionit me Kryeministrin Giuseppe Conte të mbajtur pas këshillit të ministrave të mbajtur të mërkurën në mbrëmje. Gjatë takimit dhe Cdm-së së mëparshme, ne ende mësojmë, ne gjithashtu biseduam rreth asaj se si të rrisim ndërgjegjësimin tek italianët në aplikacionin Immune. Dhe një ide u nis nga kreu i delegacionit M5s Alfonso Bonafede: një maratonë televizive për të ftuar italianët të shkarkojnë aplikacionin për dobinë e të cilit do të kishte theksuar edhe shefi i delegacionit Pd Dario Franceschini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.