Publikohet data, ja kur nis viti i ri shkollor 2024-2025 (fillimi dhe mbarimi i shkollës, pushimet, datat e provimeve)

761
0

Struktura e vitit shkollor 2024-2025 – Ministria e Arsimit publikon datat (fillimi dhe mbarimi i shkollës, pushimet, datat e provimeve)

Ky është urdhri i strukturës së vitit shkollor 2024-2025 për sistemin arsimor parauniversitar që është publikuar zyrtarisht nga Ministria e Arsimit dhe Sportit. Në urdhër përcaktohen: fillimi dhe mbarimi i shkollës, pushimet, por edhe datat e provimeve përfundimtare.

Përcaktohet data e nisjes së vitit të ri shkollor 2024-2025. Nëpërmjet një urdhri të përbashkët, Ministria e Arsimit dhe Sportit, si dhe ajo e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit bëjnë me dije se mësimi në të gjitha shkollat e arsimit parauniversitar në vend, qofshin këto publike, apo private, do të nisë zyrtarisht në datën 9 shtator. Për secilin cikël të arsimit parauniversitar është detajuar struktura e plotë e vitit të ri shkollor, me periudhat në të cilat do të zhvillohet mësim, periudhat e pushimeve, si dhe afatet kur do të zhvillohen provimet kombëtare.

Për më tepër ju sjellim urdhrin e mëposhtëm.

Dokumenti