Pse nuk duhet t’i rrahim fëmijët

1771
0

Një studim i ri ka zbuluar se rrahja e fëmijës suaj mund të jetë e dëmshme për sjelljen e tyre dhe të shkaktojë probleme afatgjata të shëndetit mendor.

Sipas studimit nga Universiteti i Teksasit, fëmijët që janë rrahur, në të vërtetë janë më pak të bindur dhe më shumë gjasa sfidojnë prindërit e tyre duke u sjellë keq.

Këta fëmijë në të ardhmen më shumë gjasa do të tregojnë tendenca anti-sociale, janë të pirur për të qenë agresiv dhe të vuajnë nga probleme të shëndetit mendor.

Rezultatet kanë dalë pas një studimi që ka zgjatur 50 vjet dhe janë analizuar 160,000 fëmijë. “Rrahja jep të kundërtën e asaj çfarë duan të arrijnë prindërit”, ka thënë Andrew Grogan-Taylor, autori i studimit.

Rezultatet e këtij studimi vijnë më pak se një vit, pasi OKB sugjeroi që rrahja e fëmijëve të shpallej e jashtëligjshme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.