Programet e nxitjes për të emigruar në Amerikë – Qytetet amerikane që mirëpresin të huajt!

354
0

A e dini se disa qytete dhe qyteza të vogla amerikane do t’ju paguajnë për të lëvizur atje? Ju ndoshta keni dëgjuar për disa nga ato qytete europiane që po vdesin që ofrojnë diçka të ngjashme, por jo të gjithë janë të gatshëm për një lëvizje ndërkombëtare. Programet e nxitjes së zhvendosjes në Shtetet e Bashkuara janë mjaft të shumta dhe sipas CNN, disa qytete ofrojnë jo vetëm stimuj financiarë për të lëvizur atje, por edhe përfitime të tjera, të tilla si anëtarësimet falas në palestër, ambientet e bashkëpunimit dhe madje edhe darkën me kryetarin e bashkisë. Disa nga ofertat më fitimprurëse arrijnë pesë shifra, dhe disa ofrojnë stimuj për blerësit e shtëpisë.

Faqja e internetit MakeMyMove ndihmon punëtorët në distancë të gjejnë vendndodhje që ofrojnë përfitime për të lëvizur atje nëpër SHBA. Klikoni për të parë listën e plotë të qyteteve dhe qyteteve që do t’ju paguajnë për të lëvizur atje! Në vitin 2018 u lançua programi Tulsa Remote dhe u bë programi i parë i këtij lloji. Ajo u ofroi punëtorëve dhe sipërmarrësve në distancë 10,000 dollarë për t’u zhvendosur në qytetin jug-qendror të SHBA-së për një vit. Nëse dëshironi të aplikoni, mbani në mend se duhet të jeni të paktën 18 vjeç, të keni jetuar jashtë Oklahoma për të paktën një vit përpara aplikimit dhe të zhvendoseni në Tulsa brenda 12 muajve nga miratimi.

Ascend West Virginia është një program publik-privat i nisur nga Brad D. Smith, një vendas i Virxhinias Perëndimore dhe ish-CEO i kompanisë softuerike Intuit, dhe gruaja e tij, Alys. Në këtë program marrin pjesë pesë komunitete. Marrësit e kualifikuar marrin një nxitje prej 12,000 dollarësh në para (10,000 dollarë vitin e parë, 2,000 dollarë shtesë në të dytin) për të lëvizur atje. Për më tepër, programi ofron përfitime shtesë, si ngjitje falas në shkëmb, ziplining dhe leje golfi në zonë. Punëtorët në distancë do të përfitojnë gjithashtu nga hapësirat pa pagesë të bashkëpunimit.

Indiana ka një ofertë shumë tërheqëse për të joshur banorët e rinj. Fjalë për fjalë, dhjetëra qytete dhe qyteza ofrojnë paketa financiare për të lëvizur atje. Sipas MakeMyMove, ato variojnë nga një paketë prej 15 mijë dollarësh për të kaluar në Noblesville në një paketë prej 7,200 dollarësh për të kaluar në Evansville. Ka shumë zgjedhje të tjera. Nëse jeni duke kërkuar për një lëvizje, Indiana padyshim ia vlen të shikohet!

Programi Choose Topeka u ofron aplikantëve deri në 15,000 dollarë stimuj nëpërmjet financimit të ndeshjes nga punëdhënësi. Ky program, i cili ka nisur që nga viti 2019, nuk përqendrohet vetëm te punëtorët në distancë siç bëjnë shumë të tjerë. Topeka ofron stimuj veçanërisht për veteranët ose ata që kanë lënë së fundmi shërbimin ushtarak, deri në 5000 dollarë dhe oferta pune me një pagë minimale prej 50 mijë dollarë.

Sipas MakeMyMove, tetë qytete dhe qyteza në Kentaki po rekrutojnë në mënyrë aktive punëtorë të rinj. Mayfield dhe Graves Country ofrojnë një paketë prej 8,8 mijë dollarësh, e cila përfshin 5000 dollarë para të gatshme. Ato ofrojnë gjithashtu shumë përfitime të tjera, si 50% ulje për kujdesin e fëmijëve pas shkollës, drekë me kryetarin e bashkisë dhe shpërndarje mujore të vezëve.

Rural Alabama po kërkon vërtet të tërheqë punëtorë të kualifikuar me programin e saj Remote Shoals, i cili ofron deri në 10,000 dollarë. Për t’u kualifikuar, aplikantët duhet të jenë punonjës me kohë të plotë në distancë ose të vetëpunësuar dhe të bëjnë një minimum prej 52,000 dollarë në vit dhe, natyrisht, të jenë gati për të kaluar në Shoals në gjashtë muajt e ardhshëm. Rochester po ofron 10,000 dollarë grante dhe stimuj përmes programit të tij Greater ROC Remote. Nëse vendosni të blini një shtëpi, mund të mbështeteni në 9000 dollarë shtesë në grante për blerjen e shtëpisë. Për t’u kualifikuar, aplikantët duhet të jetojnë të paktën 300 milje nga qendra e Rochester ose të zhvendosen nga ndonjë shtet tjetër, të jenë mbi moshën 18 vjeç dhe të kenë një punë në distancë.

Alaska është shteti me popullsinë më të ulët në SHBA dhe shteti po ofron fonde për ata që tashmë jetojnë atje për t’i mbajtur atje. Nëpërmjet Dividendit të Fondit të Përhershëm (PFD), banorëve u jepet një pagë vjetore, e cila ka variuar midis 3,284 dhe 1,312 dollarë.

Nëse nuk jetoni ende në Alaskë, por keni ëndërruar gjithmonë të zhvendoseni atje, mos u shqetësoni pas një viti të jetesës në shtet, mund të kualifikoheni për PFD. Michigan po përpiqet të tërheqë studentë dhe punëtorë të rinj. Programi Michigander Scholars ofron 350 bursa dhe praktika. Bursat nga 5 deri në 10 mijë dollarë janë në dispozicion për ata që kryejnë një stazh ose marrin një pozicion me kohë të plotë në industritë që i përmbahen programit.

Edel Strazimiri / SCAN