Probleme me dëshirat SEKSUALE? Mjeku me famë botërore jep KËSHILLAT si të kujdeseni për aktivitetin seksual

277
0

Deshira juaj seksuale mund të ndikohet nga një sërë faktorësh, duke përfshirë mjekimin.

Dr. Michael L. Krychman, Shef Konsulent Mjekësor, i cili kaloi tre dekada duke ofruar kujdes klinik për pacientët femra, kohët e fundit hodhi dritë mbi ndikimet më pak të njohura të ilaçeve kundër depresionit dhe efektet e tyre të mundshme anësore.

Kohët e fundit ai foli për gjërat e zakonshme që njerëzit nuk i kuptojnë për ilaqet kundër depresionit dhe efektet anësore të mundshme të ilaçeve. Ai tha se: “Shumica e dinë se ilaçet kundër depresionit ndihmojnë në lehtësimin e simptomave të depresionit, por shumë nuk janë të vetëdijshëm se efektet mund të shtohen me këshillim dhe terapi.

Përveç kësaj, shumica nuk e dinë se disa ilaçe kundër depresionit mund të shkaktojnë gjithashtu efekte anësore seksuale, duke përfshirë ndryshime në lubrifikimin vaginal, zgjimin seksual ose kapacitetin orgazmatik.Shumica nuk janë gjithashtu të vetëdijshëm se aktualisht ekziston një test gjaku që ofruesi i tyre i kujdesit shëndetësor mund të urdhërojë, i cili mund të dallojë se cili mjekim do të jetë më efektiv dhe cili ka të ngjarë të shkaktojë efekte anësore seksuale. Këto të dhëna mund të optimizojnë efikasitetin e trajtimit duke zbutur efektet anësore.

Duke biseduar rreth mënyrës sesi ilaçi mund të ndikojë në dëshirën tuaj seksuale, Dr. Krychman shpjegoi: “Antidepresantët mund të ndikojnë drejtpërdrejt në ciklin e përgjigjes seksuale. Shumë individë mund të përjetojnë ndryshime në dëshirën seksuale, zgjimin dhe ndryshime në intensitetin e orgazmës (forca e orgazmës).

Ato gjithashtu mund të shkaktojnë thatësi të konsiderueshme vaginale, e cila mund të çojë në marrëdhënie të dhimbshme. Ka disa zgjidhje të thjeshta për të adresuar ndryshimet në thatësinë vaginale, si lubrifikuesi premium silikoni, überlube, i cili mund të trajtojë thatësinë.

Ai theksoi se studimet e shumta klinike nuk gjetën asnjë ndryshim në ndikimin e efekteve anësore seksuale të antidepresantëve dhe përdorimit të antidepresantëve mes burrave dhe grave. Për më tepër, ai përmendi se një përzierje faktorësh shpesh mund të rezultojë që një person të përjetojë një dëshirë seksuale të reduktuar.

Pavarësisht nga efektet e mundshme anësore, Dr. Krychman i siguroi njerëzit se ka metoda për të mbajtur një jetë seksuale të shëndetshme gjatë trajtimit me ilaçe. Ai theksoi se ilaçet kundër depresionit mund të jenë jetëshpëtues dhe individët duhet të vazhdojnë me ta për të lehtësuar shqetësimin e depresionit të madh.

Ai sugjeroi disa zgjidhje të drejtpërdrejta për të balancuar përdorimin e ilaçeve me një jetë seksuale të kënaqshme.

Kjo perfshin:

Marrëdhënie me kohë, bëni seks menjëherë PARA se të merrni antidepresantin tuaj. Kjo mund të jetë e mjaftueshme ikje sistematike, ose kur mjekimi është në nivelin më të ulët për të pasur ndikimin më të vogël në ciklin e përgjigjes seksuale. Për shembull, nëse i merrni ilaçet në mëngjes rreth orës 9 të mëngjesit, përpiquni të bëni seks PARA 9 të mëngjesit në mënyrë që niveli i ilaçeve në sistemin tuaj të jetë në nivelin më të ulët.
Bisedoni me ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor që ju jep recetë. Ata mund të jenë në gjendje të ulin, modifikojnë ose ndryshojnë mjekimin tuaj ekzistues në një që është më pak fyes për ciklin e përgjigjes seksuale.
Shikoni profesionistin tuaj të kujdesit shëndetësor ose klinicistin ekspert të mjekësisë seksuale për një vlerësim gjithëpërfshirës. Më pas mund të vendoset një plan trajtimi i detajuar dhe multimodal për të ndihmuar në adresimin e uljes së interesit seksual ose humbjes së dëshirës.