Jo më zona te kuqe, pritet rihapja e aktiviteteve tregtare ne keto rajone te Italise

471
0

Lombardia nuk do te jete më zonë e kuqe në regjim lockdown total por do të jetë zonë e portokalltë e do të mund të rihapë të gjitha aktivitetet tregtare.

Lajmi është bërë i ditur nga Guvernatori i Rajonit të Lombardisë Atilio Fontana. Pritet zyrtarizimi i këtij vendimi nga qeveria italiane.

“Falë sakrificave të Lombardëve, të dhënat epidemiologjike u vlerësuan, tani jemi në zonën portokalli dhe do të jemi në gjendje të rihapim dyqanet. Vendimi i Qeverisë së shpejti do të jetë”, shkruan në Twitter presidenti i Rajonit të Lombardisë, Attilio Fontana.

E njëjta gjë vlen edhe për Piemonte. Rt e Piemonte “sot është 0.84 e përpiktë, 0.9 mesatarja, kështu që të dy janë nën 1. Kur Piemonte ishte i kuq, ne ishim në një Rt prej 2.16, kjo do të thotë që sakrificat e Piemontezeve kanë shërbyer”. Për ta thënë këtë, Presidenti i Rajonit Alberto Cirio: “Unë pres që ajo që parashikohet nga dekreti i Kryeministrit”, që është dalja nga zona e kuqe, do të zbatohet.

“Ne e shohim zonën portokalli si një hap që shlyen përpjekjet e bëra, por pikërisht në mënyrë që ato të mos pengohen ne kemi parashikuar masa rajonale, të cilat unë do të miratojë me një urdhëresë, për shembull në qendrat tregtare, ku ne ofrojmë masa shumë të rrepta për të shmangur tubimet, si dhe për aktivitetet e tjera është e drejtë që ato të rihapen, por gjithmonë nën siguri “.

Kështu presidenti i Rajonit të Piemonte, Alberto Cirio, i cili kujton në per Sky Tg24 se si masat duhet të zbatohen “me shumë kujdes”.

Toskana gjithashtu “Nga e Premtja 4 Dhjetor ajo do të jetë në gjendje të kthehet në një zonë që ju lejon të lehtësoni kontrollin e mbylljes së lëvizjeve”, me një masë “që e sjell Toskanën përsëri në zonën portokalli”, “Unë fola për këtë këtë mëngjes me Ministrin Speranza”. Kjo u deklarua nga Eugenio Giani, president i Rajonit të Toskanës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.