Prindërit nuk e pranonin djalin që ajo donte pasi ai punonte në ndërtim. Nuk mund ta mendonin kurrë që 10 vjet më vonë, ata do të pendoheshin për vendimin e tyre …

1697
0

Prindërit gjithmonë duan më të mirën për fëmijët e tyre dhe shpesh bëjnë çdo gjë që ata i konsiderojnë si me e mira për to, edhe pse ajo mund te thyeje zemren e femijes. Në këtë histori, një burrë ndan përvojën e tij rreth asaj që ndodhi kur statusi dhe paraja bëhen prioritet mbi dashurinë.
20 vjet më parë, pas diplomimit ne shkollen e mesme, Michael vendosi ti nderpriste studimet e tij dhe të punonte si punëtor ndërtimi si babai i tij.
Nuk ishte nje nder planet e tij për t’u bërë punëtor ndërtimi, por që kur babai i tij nuk mund të paguante dot tarifat e kolegjit, vendosi se do ishte më mirë që ai të harronte ëndrrën e tij për të vazhduar studimet. transmeton 10gjera.com.

E dashura e tij, Irene, e cila më vonë mësoi se Michael nuk donte të vazhdonte studimet e tij, u zemerua me te. Ajo nuk donte të përfundonte me një burrë të paarsimuar si ai, kështu që vendosi ta nderpriste marredhenien me te. Michael u shkatërrua kur Irene u largua nga jeta e tij. Ajo ishte dashuria e tij e parë në atë kohë.

Iu desh kohë për të marrë veten pas ndarjes, dhe u perkushtua pas punes se tij për të harruar dhimbjen. transmeton 10gjera.com.
Muaj më vonë, ai u takua me një vajzë të quajtur Judy. Së shpejti, ai dhe Judy u dashuruan me njëri-tjetrin.
Një ditë, Judy solli në shtëpi Michael, per ta prezantuar me prindërit e saj. Fatkeqesisht, prindërit e saj nuk e miratuan marrëdhënien e tyre kur mesuan rreth Michael,duke i thene atij se nuk kishte një të ardhme nëse vazhdonte të punonte si punëtor ndërtimi.

Jo shumë kohë pas kësaj, ai dhe Judy u ndanë. Ai u thye dhe u ndje i pashpresë pas ndarjes se dyte. Megjithatë, ai vazhdoi të punonte aq shumë derisa miqtë e tij i sugjeruan që të shkonte në Australi ku paga ishte relativisht e lartë në krahasim me Tajvanin. Kështu Michael vendosi për të migruar në Australi dhe gjeti një punë si punëtor ndërtimi në një vend ndërtimi. Në fillim, ishte vërtet e vështirë për të, pasi ai nuk fliste rrjedhshëm gjuhën angleze dhe mezi po përshtatej në një vend të huaj për të. Por ai nuk u dorezua. transmeton 10gjera.com.
Pas pesë vjetësh, ai vendosi të kthehej në Tajvan dhe me ne fund te kishte nje kompani ndertimi te veten.

Ai u bë një biznesmen shumë i suksesshëm.
Një ditë, ai dëgjoi lajmin se dashuria e tij e parë, Irene sapo ishte divorcuar. Ajo ishte e martuar me një profesor, por ish-burri i saj e tradhetoi kur iku në Kinë për një udhëtim pune. Pas divorcit, ish-burri i saj e la atë me djalin e tyre 5 vjeçar.

Ndërkohë, Judy e cila po i afrohej te 40-ave të saj ishte ende e pamartuar, sepse prindërit e saj gjithmonë kundershtonin zgjedhjet e saj.
Kjo histori shërben si një mësim për të gjithë prindërit që gjithmonë duan që fëmija i tyre të ndjekë gjurmët e tyre.Mund të jetë më mirë që fëmijët të formojnë jetën e tyre dhe të marrin vendimin e tyre kur bëhet fjalë për dashurine. Përndryshe, ata mund të përfundojnë si Judy ose Irene. transmeton 10gjera.com.

/©10gjera.com
përktheu j.memeli/