Prindërit e dëshpëruar zbulojnë vendndodhjen e djalit të tyre i dashur 13 vjet pas zhdukjes!

519
0

Teresa dhe Tony Schofield kishin tentuar të zbulonin vendndodhjen e të birit të tyre për vite me rradhë por u penguan të zbulonin ndonjë gjë për shkak të ligjeve për mbrojtjen e të dhënave.

Adrian S. prishi të gjitha lidhjet me prindërit e tij 13 vjet më parë.

Teresa dhe Tony Schofield nisën një apel për të gjetur fëmijën e tyre pasi u penguan të dinin vendndodhjen e tij kur ai ‘prishi te gjitha lidhjet’ rreth një dekade më parë.

Çifti nuk e ka parë të birin Adrian për 13 vjet dhe besonte se ishte i pastrehë në ose rreth zonës së Tivertonit dhe Exeter.

Sidoqoftë, meqë ankesa është publikuar në DevonLive.com, ato me ne fund u qetesuan pasi mesuan se Adrian ka një shtëpi dhe ende po përdor ndihmën e shërbimeve lokale të shëndetit mendor.

Një mjek në Devon Partneritetit NHS Trust (DPT), ofruesi i shërbimeve të shëndetit mendor në Devon, i dërgoi email familjes pasi një anëtar i stafit e pa apelin dhe e njohu Adrian si një nga përdoruesit e tyre të shërbimit.

Emaili tha se ata nuk ishin në gjendje të japin detaje rreth shëndetit të Adrian, por si një organizatë, ata e kuptuan se sa shqetësuese mund të jetë të mos dihet vendodhja e nje njeriu te dashur.

Adrian, e humbi motrën e tij në moshen 16 vjeçare dhe dy gjyshërit brenda dy viteve, por vazhdoi të bëhej një analist kompjuterik jashtëzakonisht i mençur, që krijoi kompaninë e tij.

Ai u nda në vitin 2004 dhe kaloi gati shtatë javë në The Cedars në Exeter para se të diagnostikoheshe me skizofreni negative.

Në lirimin e tij ai u vendos në strehim të përkohshëm në Cullompton, para se ti jepej një banesë në Howden Road, Tiverton.

Në atë kohë ai u mjekua nga injektimi dhe kishte një infermiere psikiatrike të komunitetit (CPN) gjatë javëve të hershme të lirimit të tij nga spitali.

“Ai u bë gjithnjë e më i izoluar dhe jo-komunikativ. Këtë ia kemi raportuar CPN-së së tij, i cili i tha atij, kundër dëshirave tona – pa fshehtësi – se ishim të shqetësuar.
Teresa dhe Toni ishin të shqetësuar se djali i tyre mund të jetonte në rrugë dhe të mos merrte mbështetje për shëndetin mendor

“Ai la një mesazh në telefonin tonë duke thënë se po priste të gjitha lidhjet dhe nuk donte te bente me me ne”

“Ne ishim të shkatërruar, por nuk ishim në gjendje të dinim me shumë për të, për shkak të mbrojtjes së të dhënave.

“Ne dërguam letra dhe bëmë shumë telefonata në CPN, por u kërkua që mos t’i kontaktonim përsëri.”

Familja ka luftuar që nga ajo kohë për të mbajtur komunikimin me Adrian, si dhe profesionistët e shëndetësisë të cilët nuk kanë qenë në gjendje t’i sigurojnë se ai është në rregull.

Tereza dhe bashkëshorti i saj Toni shpresojnë që, duke ndarë përpjekjet e tyre, do të rrisin vetëdijen për gjendjen e prindërve të pacientëve me sëmundje mendore.

Tereza tha: “Ne gjithashtu do të donim te falenderonim të gjithë ata që kanë kontaktuar me ne, gjithashtu ata qe na kane perkrahur”

“Të paktën ne tani mendojmë se po merr ndihmën që ka pasur nevojë për shumë vite”.
/©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.