Princi Bin Salman për Biden: Çdo vend ka vlerat e veta të ndryshme që duhen respektuar

3
0

Princi i kurorës Mohammed Bin Salman, zëvendëskryeministër dhe ministër i mbrojtjes, ripohoi se çdo vend ka vlerat e veta të ndryshme dhe se duhet respektuar. Princi i kurorës e tha këtë duke iu përgjigjur komenteve të presidentit amerikan Joe Biden për incidentin e gazetarit saudit Jamal Khashoggi gjatë takimit të tyre dypalësh.

Sipas një burimi saudit që mori pjesë në bisedimet dypalëshe mes dy liderëve, komentet e Biden për çështjen Khashoggi ishin të shpejta dhe Princi i Kurorës iu përgjigj duke i kujtuar atij për hapat që kishte ndërmarrë Mbretëria, duke denoncuar dhe hedhur poshtë incidentin.

Princi i kurorës përsëriti se incidenti i Khashoggi ishte fatkeq dhe i neveritshëm dhe se Arabia Saudite kishte marrë të gjitha masat ligjore dhe kishte ndjekur penalisht të pandehurit. Në përgjigjen e tij, Princi i Kurorës vuri në dukje se Mbretëria ka vendosur masa për të parandaluar që gabime të tilla të ndodhin në të ardhmen.

Princi i kurorës Mohammed Bin Salman vuri në dukje se këto gabime ndodhin në çdo vend, përfshirë SHBA-në. Ai tërhoqi vëmendjen edhe për disa gabime të bëra nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, si incidenti i burgut Abu Ghraib në Irak, ndër të tjera, duke theksuar se më e rëndësishmja është se si i trajtojnë këto vende gabime të tilla dhe si marrin masa për të parandaluar që ato të ndodhin. përsëri.

Princi i kurorës iu referua edhe incidentit të vrasjes së gazetares palestinezo-amerikane Shereen Abu Aqleh dhe vuri në pikëpyetje masat e marra nga SHBA dhe vendet e tjera të botës në këtë drejtim.

Princi i kurorës i tha gjithashtu Bidenit se është jashtëzakonisht e rëndësishme që vlerat të përhapen përmes dialogut. Ai theksoi se përpjekja për të imponuar vlera me forcë në çdo vend është kundërproduktive, siç ndodhi në Irak dhe Afganistan, ku Shtetet e Bashkuara nuk arritën të shënojnë sukses. “Të gjitha vendet e botës, veçanërisht Shtetet e Bashkuara dhe Arabia Saudite, kanë shumë vlera për të cilat bien dakord dhe një sërë vlerash në të cilat ne dallojmë, por vlerat dhe parimet e drejta dhe të mira gjithmonë prekin popujt. të vendeve të tjera veçanërisht në një kohë kur shohim një ndërvarësi të paprecedentë mes popujve të botës”, theksoi ai.

Princi i Kurorës ripohoi rëndësinë e të diturit se çdo vend ka vlerat e veta të ndryshme dhe duhet respektuar. Ai përmendi një shembull në këtë drejtim, duke thënë se në rast se Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të merren vetëm me vendet që ndajnë të njëjtat vlera dhe parime 100 për qind, atëherë nuk do të ketë asnjë shtet që do të merret me të përveç NATO-s.

Princi i Kurorës nënvizoi nevojën për bashkëjetesë paqësore midis vendeve dhe popujve të ndryshëm, pavarësisht dallimeve që ekzistojnë mes tyre në jetën e tyre të përditshme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.