Pretendoi se u shërua nga kanceri për shkak të dietes vegane. Vdes nga tumori mbas kritikave të mjekëve YouTube-ierja e njohur

519
0

YouTube-ierja e njohur Mari López, vdiq nga një kancer vdekjeprurës. Gruaja pohoi në të gjitha videot e saj se kjo sëmundje mund të eliminohej në tërësinë e saj duke konsumuar lëng limoni çdo ditë.

Sipas njoftimeve të medias, kanceri u përhap nëpër gjakun e saj, mushkëritë dhe mëlçinë, gjë që shkaktoi vdekjen e menjëhershme.

Shumë nga pasuesit e saj e kanë keqpërdorur këtë lajm të trishtuar në rrjetet sociale.

Liz, një nga mbesat e Mari López, raportoi vdekjen e hallës së saj përmes një videoje në YouTube, në të cilën gruaja pretendonte se ishte shëruar nga një fazë e kancerit vdekjeprurës falë ndërhyrjes hyjnore të Perëndisë dhe dietës vegane.

Në klip, youtube-ierja pohoi se një dozë e mirë e lëngut të limonit dhe xhenxhëfilit shëronte të gjitha sëmundjet që vuajnë njerëzit, veçanërisht kanceri vdekjeprurës.

Onkologët dhe profesionistët e shëndetësisë kanë kritikuar shumë herë për përhapjen e këtyre lloji të terapive që konsiderohen alternativa dhe që i japin shpresë pacientëve përmes proceseve shkencore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.