Po bën xhiron e rrjetit/ Bleu një raft të vjetër, por ajo që gjeti aty …

501
0

Është gjithmonë interesante kur blen gjëra antike. Zakonisht imagjinojmë historinë pas tyre, kush ishte pronari ose për çfarë arsye e ka lënë.

Por zakonisht gjithçka mbetet në imagjinatë dhe nuk arrijmë ta konfirmojmë atë. Megjithatë, kur Maria Gorman bleu komodinën e saj të vjetër të veshjes, ajo kurrë nuk imagjinonte se çfarë do të zbulonte brenda.

Ajo u habit kur gjeti disa letra, të shkruara më shumë se 50 vjet më parë. Rezulton se pas heqjes së njërës prej mbulesave, Maria preku atë që duket të ishte një ndarje e fshehtë.

Pas eksplorimit pak më shumë, vuri re se kishte copa letre atje të vendosur me dashje. Ajo i hoqi ato dhe gradualisht vuri re se nuk ishin letra të zakonshme, por letrat e dashurisë të fshehura në mobiljn e vjetër.

Historia e moblijes së Marisë u bë e njohur, pasi faqja e lajmeve 105.7 News bëri një hetim dhe arriti të zbulojë më shumë detaje të kësaj historie dashurie.

Letrat u shkruan në vitet 60′ nga një vajzë 12 vjeçare, e cila për disa arsye e fshehu dashurinë e saj për dekada të tëra. Autore e letrave ishte një vajzë 12 vjeçare e quajtur Jayne Stephens. Ajo jetoi në Indiana dhe i drejtoi shkrimet e saj për Denver Clifton, një 18-vjeçar nga Tennessee.

Media shkruan: “Denver u lind në vitin 1945 dhe për fat të keq humbi jeten në vitin 2005 për shkaqe natyrore. Ai jetoi në Jefferson County, Tennessee, në kohën e vdekjes së tij. Denver ishte një veteran i ushtrisë. Ai u martua me gruan e tij të parë në vitin 1983. Ironikisht, kërkimi për Clifton zbuloi se ai u martua me gruan e tij të dytë në vitin 1996 në Cumberland County, Tennessee”

Sipas hetimeve, Jayne ende jeton në Indiana. Megjithatë, edhe disa nga pyetjet e Marisë mbeten pa përgjigje.

A e kanë parë ndonjëherë përsëri njëri-tjetrin?

Megjithëse ne të gjithë shpresojmë kështu, ne nuk mund ta konfirmojmë atë. E vetmja gjë që ne dimë me siguri është se gruaja bleu një pjesë të mobileve që, përtej përdorimit të saj, i solli asaj një histori emocionuese dashurie të denjë për t’u thënë.