Plaku bujar ndihmon fëmijët e varfër gjithë jetës së tij, por përfshihet nga një tragjedi e tmerrshme e cila i tregon atij dicka që nuk e ka ditur kurrë

593
0

Dikush si Bruno Serato dëshmon se ka ende njerëz që ekzistojnë në këtë botë që bëjnë vepra të mira.
Që nga viti 1987, Bruno Serato ka qenë pronar i një restoranti shumë të suksesshëm italian të quajtur Anaheim White House. Ai emigroi nga Italia në Shtetet e Bashkuara me vetëm 200 dollarë në xhep dhe me këmishën në shpinë.

Serato emigroi nga Italia në Shtetet e Bashkuara me shpresën për një jetë më të mirë dhe mundësi më të mira.

Restoranti i famshëm i Shtëpisë së Bardhë ka shërbyer disa nga të famshmit e Hollivudit, si dhe atletë të shquar dhe madje edhe politikanë nga Shtetet e Bashkuara. Njerëzit udhëtojnë nga larg për të shijuar kuzhinën italiane të Seratos.

Ai është gjithashtu themelues dhe organizator i një organizate jofitimprurëse të quajtur Klubi i Caterines. Qëllimi i kësaj organizate është të ndihmojë familjet e motelit të vendosur në apartamente. Ata gjithashtu ofrojnë klasa që mësojnë adoleshentët se si të kenë sukses në biznesin e mikpritjes. Përveç kësaj ata janë përgjegjës për ushqimin e darkës për rreth 3,500 fëmijë çdo natë e cila është quajtur Klubi i djemve dhe vajzave.

Bruno Serato themeloi organizatën jofitimprurëse Club Caterina.
Bruno Serato ka qenë plotësisht i përkushtuar dhe i angazhuar për t’i dhënë fëmijëve ushqim falas që kur projekti ishte iniciuar nga nëna e tij, Caterina, vite më parë. Ajo filloi përpjekjen pasi u frymëzua për të ushqyer fëmijët më pak fatlumë me pasta te thjeshta por te shijshme.

Serato gaton enët e pastave të thjeshta për rreth 3.500 fëmijë çdo ditë
Ky projekt i dhënies së ushqimeve falas ketyre fëmijëve ka arritur të ndihmojë mbi 2,000 fëmijë të marrin ushqimin e tyre të përditshëm. Serato e mban këtë projekt duke u mbështetur në të ardhurat që ai merr nga restoranti i tij luksoz.

Natyra bujare dhe filantropike e Seratos e ka cuar atë në njëfarë vështirësie financiare, sepse gjatë viteve, numri i fëmijëve që ai i shërben është rritur në mënyrë të vazhdueshme. Ai u detyrua të merrte një hua bankare duke lene restorantin dhe shtëpinë e tij si kolateral. Megjithëse barra e ushqyer falas për këta fëmijë ishte rritur në mënyrë të pakapërcyeshme, Serato refuzoi të ndalonte përpjekjet e tij.

Serato përdor të ardhurat nga biznesi i tij i restorantit luksoz për të financuar klubin “Boys and Girls”
Një incident i tmerrshëm ka ndodhur kohët e fundit, i cili e shkatërroi teresisht Seratonën
Një natë fatale në shkurt të vitit 2017, Restoranti i Shtëpisë së Bardhë, i cili ishte burimi kryesor i të ardhurave të Seratos, u dogj.

Zjarri u shkaktua nga një qark i shkurtër në restorant dhe dogji pothuajse të gjithë hapësirën e brendshme.
Burii i mire ishte shkatërruar krejtësisht jo vetëm nga shkaterrimi i restorantit, por se nuk do të ishte në gjendje të ushqente fëmijët e tij. Ai deklaroi në një intervistë që bëri me CBS se ai nuk mund të ndalonte ndihmën e fëmijëve. Ata kanë shumë nevoje për të dhe në një mëenyre gjejne mbeshtetje tek ai.

Pas zjarrit, Serato mori mijëra telefonata dhe emaile nga miqtë dhe të njohurit e tij të cilët menjëherë ofruan ndihma për rindërtimin dhe vazhdimin e projektit të tij per bamirësi.Miqtë, të njohurit dhe madje edhe të huajt bujarë ofruan ndihma aq sa munden.

Ajo që është edhe më prekëse është fakti se të gjithe te famshmit të cilët Serato kishte pritur në restorantin e tij kishin ofruar gjithashtu ndihma pas dëgjimit të lajmit. Së bashku ata punuan për të krijuar një llogari për mbledhjen e fondeve për të ndihmuar në rindërtimin e Restorantit të Shtëpisë së Bardhë në Anaheim sa më shpejt të jetë e mundur.

Një darkë për grumbullimin e fondeve u mbajt dhe u shfaqën shumë të famshëm dhe emra të mëdhenj për të zotuar një shumë parash që do të shkonin në rindërtimin e restorantit të Seratos. Bashkëpunëtorët e tjerë gjithashtu ofruan që t’i jepnin hapësirë Seratos që të vazhdonin të gatuante për fëmijët ndërsa restoranti i tij po rindërtohej.