Për vite askush nuk e kishte vizituar shtëpinë e kësaj plake të vetmuar, por kur shkoi fqinja, u trondit! (foto)

637
0

Për fat të keq, në ditët e sotme, ka shumë raste në të cilat njerëzit e moshuar harrohen dhe rrjedhimisht dalin të jenë viktima të neglizhencës. Kjo ndodh jo vetëm nga autoritetet, por edhe nga familjet e tyre, shumë shpesh, ata harrojnë çdo gjë që këta njerëz kanë bërë për ta dhe se si çdo qenie tjetër njerëzore ata meritojnë të trajtohen me dashuri dhe respekt dhe për të jetuar në një vend të mirë.
Tregime të tilla si ai që jemi gati për t’ju rrëfyer është padyshim në gjendje që të sjellë përsëri besimin tek humanizmi, është e admirueshme që dikush të lërë gjërat e tij mënjanë dhe të përqëndrohet për të ndihmuar pa pasur ndonjë motiv të mëtejshëm, vetëm me qëllim të dhënies së një dorë për një person tjetër.

Shpresojmë që kjo histori mund të frymëzojë shumë njerëz për të bërë diçka të vlefshme për dikë që ka nevojë, sepse në jetë nuk mund ta dimë nëse një ditë ne do të kemi nevojë për ndihmën e të tjerëve.

Lucy Ashen është angleze dhe ka jetuar në të njëjtin apartament për 20 vite së bashku me tre fëmijët e saj. Ajo kurrë nuk kishte ndonjë problem me fqinjët, por kurrë nuk arriti të bënte miqësi me një grua të vjetër që gjithmonë ka qenë shumë e dyshimtë, askush nuk ka hyrë kurrë në shtëpinë e saj dhe ajo rrallë dilte prej saj.

Lucy dinte vetëm që gruaja jetonte vetëm, ajo ndoshta kishte nevojë për ndihmë, por ajo kurrë nuk e kishte kërkuar atë dhe Lucy nuk ishte ofruar kurrë duke u munguar të shmangte shqetësimin e privatësisë së saj.

Askush nuk shkonte ta shihte atë dhe, duke pasur parasysh ato raste të rralla që dilte, dukej se kurrë nuk shkonte as të takonte dikë.
Ajo ishte krejtësisht e vetme dhe kjo e bëri Lucy-n shumë kurioze, aq shumë sa që një ditë ajo vendosi t’i afrohej gruas duke u përpjekur për të fituar besimin e saj. Ajo rrëfen se nuk ishte fare e lehtë, por ajo arriti pak nga pak, aq shumë saqë gruaja e vjetër vendosi ta ftonte në shtëpinë e saj. Megjithatë, Lucy kurrë nuk mund të kishte imagjinuar atë që ajo do të gjente brenda.
“Asnjëherë nuk e imagjinova se mund të jetonte në kushte të tilla, ishte e tmerrshme të kuptoja realitetin e saj të trishtuar, kurrë nuk do ta harroj atë skenë”, shkroi Lucy Ashen në Facebook.

Shtëpia e gruas së moshuar ishte krejtësisht e pisët dhe në varfëri totale, mobiljet ishin aq të vjetra sa ata ishin gati të shkërmoqeshin, çdo gjë ishte në gjendje shumë të keqe, edhe dyshemetë dhe muret ishin të mbuluara me ndotje, ashtu si edhe rrobat dhe frigoriferi, në të cilin nuk kishte as ushqim.

Tani ai e kuptoi përse gruaja e moshuar gjithmonë e kishte atë erë të keqe, pasi ajo qëndronte me javë të tëra pa bërë dush, por edhe kur ajo e bënte atë ishte e njëjta gjë, sepse rrobat që ajo vishte ishin të pista ashtu si shtëpia e saj. Për të fjetur ajo kishte vetëm një dyshek të ndotur dhe të dëmtuar.

Ishte thellësisht e trishtuar të shikoje të gjitha këto, Lucy e dinte se disi ajo duhej ta ndihmonte.
Së bashku me vajzën e saj, gruaja filloi të pastronte tërë shtëpinë, hodhi gjithçka që mundte dhe mori orë për ta bërë atë të pastër dhe të dezinfektuar. Pas kësaj, ajo vendosi për të ndarë historinë e gruas së vjetër në rrjetet sociale, qëllimi i saj ishte për të informuar sa më shumë njerëz që të ishte e mundur dhe për të ndezur ndërgjegjen e tyre, në mënyrë që secili nga pak të mund të ndihmonte me shtëpinë. Ajo mendonte se,
ndoshta, askush nuk do ta dëgjonte ankesën e saj, por ajo u befasua kur pa se sa njerëz me zemër të madhe ishin bashkuar me kauzën.

Për fat të mirë ende ka shumë njerëz bujarë dhe shtëpia e gruas së moshuar nuk njihet më, tani ka një vend të rehatshëm dhe të pastër për të pushuar, rroba të pastra, frigorifer me kaq shumë gjëra për të ngrënë brenda dhe madje edhe mobilje të ndryshme. Por gjëja më e rëndësishme që mori zonja e moshuar ishte patjetër shoqëria e Lucy-t dhe e fëmijëve të saj, të cilët filluan ta ndihmonin. Çdo ditë ha me ta dhe rrëfen se ndihet shumë e dashur, më në fund ndihet pjesë e familjes që nuk kishte pasur kurrë.
Lucy falënderon me zemër të gjithë ata që kanë kontribuuar për t’ja bërë jetën më të lehtë gruas së moshuar, e cila tani jeton në një vend që meriton të quhet në shtëpi dhe nuk duhet të shqetësohet se është vetëm.
Kjo histori është një shembull i humanizmit dhe bujarisë, asnjë i moshuar nuk duhet të jetojë në këtë mënyrë. Ashtu si të gjithë, ata meritojnë të trajtohen me respekt dhe dashuri dhe të jetojnë në një vend të mirë. Le të mos i harrojmë ato!
Çfarë mendoni për gjestin e Lucy-t? Jepni një koment dhe mos harroni të ndani këtë histori të bukur me miqtë tuaj.