Pasportën tuaj të preferuar mund ta blini… ja sa kushtojnë 16 prej më të lakmuarave

632
0

Nëse keni menduar ndonjëherë se si të përfitoni një nënshtetësi të huaj, duhet ta dini që një nga mënyrat është edhe ta blini atë.

Kështu, në disa vende të botës mund ta blini pasaportën mjafton që të paguani taksën e nevojshme

Por sa është taksa për një pasaportë?

Le t’i hedhim një sy 16 vendeve ku me një shumë të mirë parash mund të bëhesh banor i atij vendi…

1. Brazil: Për të blerë një pasaportë braziliane u duhen 50.000 dollarë. Por ky shtet ofron mundësi për të gjithë ata që duan të bëhen qytetarë të tij. Sipas Ministrisë së Punëve të Jashtme, adoptimi i një fëmije nga Brazili ju bën automatik brazilian. Përndryshe, duhet të jetë qëndrimi së paku 15 vite në mënyrë që ta merrni pasaportën.

2. Irlanda: Një pasaportë irlandeze kushton nga 30.000 në 110.000 dollarë, varet nga mosha e aplikuesit. Mënyra më e thjeshtë për ta marrë pasaportën e Irlandës është që të qëndroni atje për plot pesë vjet. Me përjashtim, qeveria mund të ju lirojë nga ky rregull, nëse keni ndonjë gjysh/e irlandez/e. Por, ka raste kur duhet të qëndroni edhe më shumë për t’u quajtur shtetas irlandez.

3. Republika Domenikane: Që të jeni banor i këtij vendi, duhet t’i paguani qeverisë 100 mijë dollarë për investime. Gjithashtu, të konsideroheni i tillë, duhet të paguani 175 mijë dollarë, por nëse keni fëmijë të vegjël, është e mjaftueshme për ju të paguani 200 mijë dollarë komplet.

4. Zelanda e Re: 1.7 milionë paund, është vendi më i kushtueshëm dhe kjo shifër duhet të paguhet për 4 vite ose 5.6 milionë paund për 10 vite.

5. Qipro: 1.3 milionë euro.

6. Australia: 1.5 milionë dollarë australian.

7. Kanada: 800.000 dollarë.

8. Bullgaria: 448.443 paund.

9. Spanjë: 500.000 euro.

10. SHBA fillon nga 500.00 dollarë.

11. Portugali: 350.000 euro.

12. Antigua dhe Barbuda: 250.000 dollarë.

13. Greqi: 250.000 euro.

14. Malta: 150.000 euro.

15. Letonia: 64.600 euro.

16. Tailandë: 15.000 dollarë