E papritur, pas 27-vitesh bashke, divorcohen Bill Gates dhe gruaja e tij Melinda

293
0

Bill Gates dhe gruaja e tij Melinda janë div orcuar pas 27 vitesh martesë dhe pasi ndërtuan një pasuri prej 127 miliardë dollarësh.

Themeluesi 65-vjeçar i Microsoft njoftoi ndarjen në Twitter. ‘Pas një mendimi të madh dhe shumë pune, ne kemi marrë vendimin për t’i dhënë fund martesës sonë. Gjatë 27 viteve të fundit, ne kemi rritur tre fëmijë të mrekullueshëm dhe kemi ndërtuar një fondacion që punon në të gjithë botën për t’i mundësuar të gjithë njerëzve të bëjnë jetë të shëndetshme dhe produktive.

‘Ne vazhdojmë të ndajmë një besim në misionin tonë dhe do të vazhdojmë të punojmë së bashku në fondacion, por nuk besojmë më se mund të rritemi së bashku si çift në këtë fazë të ardhshme të jetës sonë.

“Ne kërkojmë hapësirë dhe privatësi për familjen tonë ndërsa fillojmë të lundrojmë në këtë jetë të re,” thuhet në deklaratë. Çifti ka tre fëmijë; Jennifer, 25, Rory, 21, dhe Phoebe, 18.