Parashikimi i ekspertëve: Mjekët bien dakord për këtë pikë “Ja cfarë do të ndodhë me të pavaksinuarit brenda dy viteve”

9116
0

Drejtori i klinikës së Sëmundjeve Infektive të spitalit San Martino në Xhenova Matteo Bassetti konfirmoi fjalët e Andrea Crisanti, drejtor i departamentit të Mjekësisë Molekulare të Universitetit të Padovës, i cili dje gjate nje emisioni tha: “Shumica e njerëzve që ngurrojnë të vaksinohen kanë frikë transmeton shqiptari.net.

Ata thonë se nëse janë të kujdesshëm dhe sillemi në mënyrë të përshtatshme, mbase ata nuk infektohen kurre. Këtu, dua t’i siguroj të gjithë këta njerëz: me variantin Delta, i cili ka një indeks transmetimi më të lartë se 7, të gjithë ata që nuk janë të vaksinuar do të infektohen brenda dy vitesh “.

Bassetti tregoi se: “Ka një shans të mirë që ata që nuk janë të vaksinuar të infektohen brenda 2 vitesh. Kjo ndodh sepse Delta varianti është shumë më ngjitës se ato të mëparshmet, në këtë i ngjan lisë së dhenve, dhe nëse vazhdon të qarkullojë sepse mbetet një përqindje substanciale dhe substanciale e popullsisë së ekspozuar, këta njerëz do të infektohen “.

Matteo Bassetti pastaj vazhdoi, duke theksuar se “shumë do të kenë një formë asimptomatike të sëmundjes, por një përqindje do të ketë një jo te lehte. Pra, të lejosh që varianti Delta të qarkullojë pa u vaksinuar është shumë i rrezikshëm”.

Mjekët bien dakord për këtë pikë, siç u nënvizua edhe nga Andrea Crisanti në emisionin Piazzapulita: “Nuk ka mundësi për t’i shpëtuar një virusi me një indeks të tillë transmetueshmërie nëse nuk jeni të vaksinuar. Statistika eshtë statistikë. Unë nuk dua të tremb askënd, por nëse një virusi ka një indeks transmetueshmërie rreth 10 dhe nuk ka vaksina, mund t’ju siguroj që të gjithë njerëzit do të infektohen në një kohë shumë të shkurtër.

Ky është pikërisht ABC i epidemiologjisë “. Drejtori i departamentit të mjekësisë molekulare shtoi: “Përveç kësaj ka edhe covid të gjatë. Unë jam gjithmonë i mahnitur nga ky qëndrim: të kesh më shumë frikë nga vaksina sesa nga covid. Por si është e mundur? Ne kemi pasur 150 mijë vdekje , një dramë gjigante që ende nuk e kemi metabolizuar ”.

Kush nuk pajtohet me ta është imunologu klinik dhe alergologu Mauro Minelli, koordinator për Italinë Jugore të Fondacionit për Mjekësinë e Personalizuar: “Të thuash që të gjithë njerëzit e pavaksinuar do të infektohen brenda 2 vitesh më duket shumë e ekzagjeruar. rreziku, madje edhe me variantin Delta, transmetueshmëria ose ndikimi në pamjen klinike të secilit person individual dhe ashpërsia e këtij ndikimi “. Minelli përfundoi: “Jo të gjithë sëmuren edhe nëse janë në kontakt të ngushtë me një person të infektuar, ka raste të grupeve familjare në të cilat vetëm një anetare rezultoi pozitiv”./shqiptari.net