Nuk morën shpërblimin, mjekët bllokojnë rrugët në protestë

719
0

Mjekë dhe infermierë italian mbushën rrugët e Torinos në Itali duke protesuar të pakënaqur që qeveria e tyre nuk e ka mbajtur premtimin për shpërblimin për punën e bërë gjatë pandemisë.

Mjekët e infermierët protestuan në Piazza Castello me duar të lidhura me zinxhirë dhe me qese mbeturinash në vend të uniformës së bardhë.

“Ne meritojmë respekt”, brohorisnin ata. 

“Ne do të kërkojmë kompesim për të gjithë infemierët dhe mjekët. Puna e tyre ishte shumë e vështirë, teksa ata shikonin sesa të vdekur kishte çdo ditë. Ka të tjerë që kanë marrë më shumë Euro”.

Ata protestuan për mungesën e pagave dhe për kushtet e këqija në punë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.