Nuk ka nevojë të jeni nga Kukësi! Bozën mund ta përgatisin të gjithë në kushtet e shtëpisë

1096
0

Ja si të përgatisni bozën në kushtet e shtëpise:

Përbërësit

500gr miell misër
5 litra uje te ngrohte
20gr tharm buke
50gr sheqer

Hapat

1
Në një enë (tenxhere) matet mielli, i qitet uji i vakët dhe lihet të qëndrojë disa orë (më së miri është të përgatitet në mbrëmje).

2
Pas qëndrimit, tenxherja vihet në zjarr të mesëm dhe zihet rreth dy orë. Përzihet herë pas here, më së miri me garuzhdë.

3
Mielli i zier pastaj hiqet nga zjarri dhe lihet të ftohet. Ndërkohë përgatitet tharmi, përzihet me dy decilitra ujë të vakët dhe qitet në miellin e zier.

4
Përzihet mirë dhe lihet ashtu.

5
Në mëngjes, ditën e dytë, lëngu kullohet nëpër një pëlhurë të bardhë.

6
Bozës i shtohet sheqer sipas shijes, ftohet mirë dhe shërbehet me pak akull.

7
Boza e përgatitur kështu është më mirë të shpenzohet për dy-tri ditë, sepse pas kësaj kohe, mund të marrë shije shumë të thartë.