Nga Lira Gjika/ Ju nëna të reja, ky veprim është shumë i rëndësishëm për fëmijën tuaj..

1004
0

Ju nëna të reja që sapo keni lindur fëmijën tuaj, por edhe ju nëna që po prisni të lindni e të njihni fëmijën tuaj, gjënë e parë që do të bëni është të tentoni të ndërtoni shikimin sy në sy me fëmijën tuaj.

Kur i flisni fëmijës dhe e përkëdhelni, pëpiquni deri sa të realizoni shikimin sy më sy. Ky veprim është shumë i rëndësishëm për fëmijën tuaj, pasi shmang zhvillimin e problemeve të shëndetit mendor, si skizofrenia dhe autizmi.

Në dy vitet e para të jetës kur elasticiteti i trurit është në maksimum, pikërisht ky kontakt sy në sy dhe e folura saktë duke i treguar e kënduar për gëzimin që ndjeni që e kini në krah apo i përshkruani se si dora e saj apo atij e vogël, çdo ditë shton aftësinë e lëvizjes dhe të kapjes, ndihmojnë fëmijën të mos zhvillojë problemet që përmëndëm më lart.

Ndërtimi i shikimit sy më sy, e folura e saktë dhe shmangia e celularit deri në moshën dy vjeç, mbrojnë shëndetin mendor të fëmijës tuaj. Lira Gjika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.