Nese keni çarçafë të kuq ose të zinj në shtratin tuaj, do t`i hiqni ato menjëherë sapo të lexoni këtë

991
0

Kohët e fundit, një ekip shkencëtarësh nga Universiteti i Floridës vendosi të bënte një eksperiment mbi ngjyrat e preferuara te insekteve dhe sipas tyre ato preferonin carcafet me ngjyre te kuqe, pasi kjo ngjyre i ngjan skeletit te tyre.

Megjithatë, pas kryerjes së studimit, arsyeja kryesore për të cilën ne mendojmë se ngjyrat e kuqe të preferuara është për shkak se çimkat e krevatit vetë duket e kuqe, kështu që ata shkojnë në këto ambjente ku rrinë edhe lloje te tilla, pasi ata janë të njohur të ekzistojnë në grumbullimet.

Tani që e dini këtë fakt, tregohuni të mençur dhe ndryshoni çarçafët tuaj të kuqe ose të zinj dhe mbrohuni nga efektet e dëmshme të insekteve apo çimkave të krevatit.
/©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli