Nëse i dini përgjigjet e këtyre pyetjeve, ju fitoni menjëherë pasaportën amerikane

907
0

Vitin e kaluar, pothuajse 730,000 njerëz u natyralizuan në qytetarë amerikanë, vetëm duke u përgjigjur saktë në minimumin 6 pyetje, përcjell arbresh.info
Për ta marrë shtetësinë amerikane duhej që secili prej të kalonte një test qytetar, duke iu përgjigjur pyetjeve rreth historisë, qeverisë dhe gjeografisë amerikane.

Nuk është një pengesë e madhe, me kusht që të kesh kohë për t’u përgatitur.

Pyetjet zgjidhen nga një grup prej 100 pyetjesh të mundshme, të cilat janë në dispozicion të publikut.

Ju kërkohet t’i zgjedhin 10 pyetje, të zgjedhur në mënyrë të rastësishme, dhe duhet të përgjigjeni gjashtë saktë.

Dhe ju merrni një shans të dytë nëse dështoni.

Shumica e pyetjeve nuk janë aq të vështira, si “Cili është emri i Presidentit të Shteteve të Bashkuara tani?”

Gjithashtu një e lehtë? “Emëroni një shtet që kufizohet me Meksikën”. Vetëm një. Ka katër shtete për të zgjedhur.

Ja disa nga pyetjet me përgjigjet.

Mos harroni, ju duhet gjashtë përgjigje të sakta për të kaluar:

Sa amendamente ka kushtetuta e SHBA’së?
Përgjigja: 27

Kush i bën ligjet federale?
Përgjigjet e pranueshme janë Kongresi, Senati i SHBA dhe (Shtëpia e Përfaqësuesve), ose legjislatura amerikane apo kombëtare.

Ideja e vetëqeverisjes është në tre fjalët e para të Kushtetutës. Cilat janë këto fjalë?
Përgjigja: Ne, populli amerikan

Ne zgjedhim një senator amerikan për sa vjet?
Përgjigja: Në mandat 6 vjeçar

Dhoma e Përfaqësuesve ka sa anëtarë të votimit?
Përgjigja: 435

Sipas Kushtetutës amerikane, disa pushtete i përkasin qeverisë federale. Cila është një fuqi e qeverisë federale?
Përgjigja: Ekzistojnë katër zgjedhje: për të shtypur para, për të shpallur luftë, për të krijuar një ushtri, për të bërë traktate.

Nëse edhe Presidenti dhe Zëvendës Presidenti nuk mund të shërbejnë më, kush bëhet President?
Përgjigja: Folësi i Shtëpisë së Bardhë

Cilat janë dy pozicione të nivelit të qeverisë?
Përgjigja: Ka shumë për të zgjedhur nga:Sekretari i Bujqësisë

Sekretar i Tregtisë

Sekretar i Mbrojtjes

Sekretar i Arsimit

Sekretar i Energjisë

Sekretari i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore

Sekretar i Sigurisë së Atdheut

Sekretar i Strehimit dhe Zhvillimit Urban

Sekretari i Brendshëm

Sekretari i Punës

sekretar i Shtetit

Sekretar i Transportit

Sekretar i Thesarit

Sekretari i Çështjeve të Veteranëve

Prokuror i Përgjithshëm

Nënkryetar

Kush e shkroi Deklaratën e Pavarësisë?
Përgjigja: Thomas Jefferson./Arbresh.info/