Nëna e re poston fotot e tre fëmijëve në Facebook duke kërkuar ndihmë, ndodh e papritura, merr një përgjigje të pabesueshme.

582
0

Te kesh një fëmijë të porsalindur është një punë 24-orëshe. Prindërit e foshnjave të sapolindura shpesh janë të privuar nga gjumi, janë të lodhur dhe ekspertë në ndërrimin e pelenave.

Tre të sapolindur jane një sfidë pothuajse e pakonceptueshme. Një nënë e vetme që jetonte në Prince Edward Island kishte nevojë për ndihmë me tre fëmijët e saj të vegjël.

 

Hayley Arsenault, 25 vjeç, ishte e kënaqur që ishte një nënë për trinjaket e saj.

Kështu që ajo u kthye në komunitetin e saj lokal me një lutje në Facebook në janar te 2018. Ajo mori përgjigje entuziaste nga tre gjyshe.
Alice Mokler, Anita Arsenault (asnjë lidhje me Hayley) dhe Jenny MacDougall rane dakort te kujdesen për foshnjat.

“Sikur të kesh vetem një fëmijë, kerkon shumë punë”, tha MacDougall në CBC. “Kur kam dëgjuar se ajo kishte tre, unë mund ta kuptoja me të vërtetë se sa rraskapitëse duhet të ishte.”

Të tre vullnetarët janë të gjitha gjyshe në pension dhe motra. Mokler, Anita Arsenault dhe MacDougall kalojnë kohë me njëra-tjetren duke u kujdesur për të vegjlit.

“Ne bisedojmë, krahasojmë foshnjat.”tha MacDougall. “Unë nuk e shoh këtë si një punë e përditshme në asnjë mënyrë. Për mua, është një dhuratë ardhja këtu “.

Të tre motrat jetojnë më pak se një milje larg nga shtëpia e Hayley dhe janë të lumtura të bëjnë udhëtimin çdo të mërkurë për tu kujdesur per foshnjat.

“Ata na besojnë plotësisht”tha Mokler në CBC. “Ne hyjmë dhe marrim përsipër cdo gje. Une ndonjehere merem me larjen e rrobave, motrat e mia pastrojnë pak ngado”
Sa më shumë kohë që gjyshet shpenzojnë me fëmijët, aq më shumë bashkohen.

“Një nga ata që di unë ishte më i vogël në lindje, kështu që ky është Finn”, tha Anita në CBC. “Ai është më i vogli, mendoj. Dy të tjerët, nuk jam e sigurt. ”

“Kam gjetur se veshët e Hoganit jane pak më ndryshe,” tha MacDougall. “Pra, ky detaj sherben per ti dalluar se kush janë ata. Dhe unë mendoj se ky është Hogan. ”

Për t’i bërë gjërat më të lehtë për ta, Hayley vendosi të pikturoj këmbët në gishtat e këmbëve të Hoganit.

“Është e lodhshme, por do të ishte akoma me shumë e lodhshme pa keto gra. Të gjitha kanë qenë të shkëlqyeshme”, tha babai i Hayley Billy Arsenault për CBC.

Billy vlerëson se foshnjat nderrojne afërsisht 250 pelena brenda një jave. Do të ishte e pamundur që Hayley të ndryshonte të gjitha ato pelena vetem.

“Ne jemi kaq mirënjohës për të jetuar në komunitetin e Tignish, ku të gjithë janë gjithmonë të gatshëm për të ndihmuar ata në nevojë”, tha Arsenault në një email tek The Guardian.

Qyteti me të vërtetë ka nxjerre shprehjen “Duhet një fshat për të rritur një fëmijë”. Dhe për sa kohë që Hayley ka nevojë për ndihmë, këto gjyshe duken të gatshme ti japin një dorë.

/©gatuajshendetshem.com
përktheu j.memeli/