Historia e dhimbshme, nëna bashkohet me djalin “e zhdukur” pas 8 muajsh. Donin te vinin ne Itali por ja cfare i ndodhi rruges..

197
0

“Odisea” e tyre përfundoi me një përqafim, pas tetë muajsh larg dhe peripecive të kalimit të Mesdheut me ëndrrën për një të ardhme tjetër.

Protagonistët e historisë janë një nënë dhe djali i saj pesë vjeçar, të ndarë në momentet e udhëtimit dhe më në fund të ribashkuar në Reggio Emilia, pas muajsh, falë edhe këmbënguljes së një vajze që i kishte premtuar gruas se do të kujdesej për të derisa të dy u bashkuan përsëri.

Historia është rrëfyer nga drejtuesit e Komunës së Reggio Emilias. Në qershor, një vajzë dhe një djalë pesë vjeçar erdhën në urgjencën e spitalit “Santa Maria”, duke pretenduar se vinin nga Bregu i Fildishtë: ata shkuan në spital, sepse i vogli nuk po ndihej mirë.

Vajza në fillim thotë se ajo është nëna, pastaj tezja e fëmijës dhe së fundmi, ajo tregon një histori tjetër: fëmija nuk është i afërmi i saj, por është djali i një gruaje që ajo u takua gjatë udhëtimit nga Bregu i Fildishtë në Tunizi, ku do të niseshin për në Itali.

Gjatë ngjitjes në një automjet të improvizuar, nëna bllokohet nga turma, pasi nuk mund të hipte në të njëjtën varkë në të cilën djali i besuar gruas së re, ishte ngjitur, me premtimin për të mos e braktisur atë deri në mbërritjen e tij.

Pasi ka përfunduar kalimin e Mesdheut, nga Sicilia, vajza arrin në Reggio Emilia pa dokumente, pa një vend për të qëndruar dhe me një fëmijë që nuk është i saj.

Të dy, pasi janë bërë verifikimet mbi vërtetësinë e çështjes, i janë besuar një strukture që përdoret për pritjen e nënave dhe fëmijëve. Ndërkohë, pasi zbarkoi në Itali në gusht, nëna e fëmijës është pritur në një qendër pritjeje në Agrigento, ku arrin të kontaktojë me shoqen e saj të re.

Nga ky moment, fillon një seri thirrjesh video, në të cilat fëmija dhe nëna tregojnë qartë dashurinë e tyre për njëri-tjetrin.

Institucionet italiane janë të bindura për vërtetësinë e marrëdhënies së tyre familjare dhe e lejojnë gruan, pas hapave të shumtë dhe komplekse burokratike, të përqafojë fëmijën përsëri.

Çfarë do të ndodhë?  Tani do të duhet të pritet që gjykata të shprehet për mundësinë që nëna dhe fëmija të mund të jetojnë së bashku në qendrën e pritjes ku qëndron gruaja.

Ndërsa mikesha e re u mirëprit në një qendër për azilkërkuesit, ku ajo do të fillojë udhëtimin e saj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.