Mjekja ne Itali del pozitiv 6 dite pasi ben vaksinën anti-Covid, por ja cfare deklaron ajo

715
0

Një mjeke nga spitali Umberto I në Sirakuzë e cila ishte vaksinuar gjashtë ditë më parë në Palermo, doli pozitiv për Covid 19. Sipas asaj që u konfirmua nga autoriteti shëndetësor, ajo ishte një nga të parat që iu nënshtrua vaksinës.

Ashtu si për momentin një korrelacion midis vaksinës dhe rezultatit pozitiv duket i përjashtuar. Dyshimi është se infeksionin tashmë mund të kete qene ne faze inkubimi pa përjetuar ndonjë simptomë.

Në fakt, administrimi i vaksinës nuk jep imunitet të plotë pas dozës së parë dhe për të pasur mbrojtje totale, kërkohet një përforcues, d.m.th duhet të merret doza e dytë.

E njëjta Agjenci Italiane e Barnave (Aifa) specifikon që efikasiteti i vaksinës që administrohet aktualisht në Itali është demonstruar një javë pas dozës së dytë.

“Megjithëse është e besueshme që vaksinimi mbron nga infeksioni, të vaksinuarit dhe njerëzit që janë në kontakt me ta – vëren AIFA në faqen e saj të internetit – duhet të vazhdojnë të mbajne masa mbrojtëse anti-Covid-19”.

“Unë u testova pozitivisht në Covid. Por unë do të kisha bere vaksinën përsëri dhe do të terheq vëmendjen se vaksina përfaqëson mundësinë e vetme të madhe për të fituar këtë betejë. Nëse nuk do ta kisha bërë atë, virusi i pashqetësuar do të më kishte bërë dëm të pakthyeshëm”. Kjo u deklarua nga Dr. Antonella Franco, drejtore e departamentit të Sëmundjeve Infektive të spitalit Umberto I në Sirakuzë pas lajmit për pozitivitetin e saj.

“Vaksina vetë, e cila prodhon një proteinë Spike që ndihmon në formimin e antitrupave antikoronavirus dhe bllokon progresin virulent të virusit, do të ndihmojë në bllokimin e replikimit viral dhe përmbajnë efektet patogjene të virusit. Unë ju siguroj se para se të bëni vaksinën kisha kryer më shumë e një tamponi por virusi ka shumë të ngjarë që ishte ne faze inkubimi “, shpjegoi ajo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.